Κόσμος

Αργεντινή: Αποκαλυπτικές εικόνες στη Χενεράλ Βιγιέγκας – Εφιαλτικό «τείχος» σκόνης σκέπασε την πόλη

Ένας τεράστιος τοίχος σκόνης και νεφών κάλυψε τη Χενεράλ Βιγιέγκας, στην επαρχία Μπουένος Άιρες – Η καταιγίδα προκάλεσε εκτεταμένες διακοπές ρεύματος, μεγάλες υλικές ζημιές και πανικό στους κατοίκους

Ο ουρανός σκοτείνιασε απότομα το βράδυ του Σαββάτου (15.11.2025) στη Χενεράλ Βιγιέγκας της Αργεντινής. Μέσα σε λίγα λεπτά, μια συμπαγής νεφομάζα καταιγίδας– ένα εφιαλτικό «τείχος» σκόνης σε συνδυασμό με σφοδρές ριπές ανέμου – σκέπασε την πόλη, μετατρέποντας το τοπίο σε σκηνή Αποκάλυψης.

Η δύναμη της καταιγίδας ξερίζωσε δέντρα, κατέστρεψε στύλους ηλεκτροδότησης και προκάλεσε κατάρρευση μεγάλου μέρους του δικτύου σε αυτή την περιοχή της Αργεντινής.

Οι τοπικές αρχές κάνουν λόγο για τεράστια καταστροφή: σχεδόν το 80% της πόλης βυθίστηκε στο σκοτάδι, καθώς οι γραμμές ηλεκτρικού ρεύματος παρασύρθηκαν από την καταιγίδα. Στέγες σπιτιών υπέστησαν ζημιές, ενώ οι δρόμοι πλημμύρισαν από συντρίμμια, δυσκολεύοντας την επέμβαση των πυροσβεστών και των τεχνικών συνεργείων.

 
 
 
 
 
Visualizza questo post su Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Un post condiviso da Al Jazeera English (@aljazeeraenglish)

Ένας τοίχος σκόνης που σκόρπισε πανικό

Αυτό που εντυπωσίασε – και τρόμαξε – περισσότερο τους κατοίκους ήταν οι εντυπωσιακές εικόνες της πυκνής νεφομάζας που κινείτο καταπάνω στην πόλη. Οι ριπές ανέμου σάρωσαν την περιοχή με μεγάλη ταχύτητα, αφήνοντας στους κατοίκους ελάχιστο χρόνο για να προστατευτούν.

Παρά τη σφοδρότητα της καταιγίδας, οι αρχές διαβεβαιώνουν ότι δεν χρειάστηκε καμία εκκένωση και ότι δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί. Οι πυροσβέστες επικεντρώθηκαν στην απομάκρυνση πεσμένων δέντρων και στην ασφαλή διέλευση των δρόμων, ενώ η εταιρεία ηλεκτρισμού άρχισε από νωρίς το πρωί της Κυριακής τις εργασίες αποκατάστασης.

Η πόλη βρισκόταν σε πορτοκαλί προειδοποίηση, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία της Αργεντινής, η οποία είχε προειδοποιήσει για ισχυρές καταιγίδες, επικίνδυνες ριπές ανέμου και έντονη ατμοσφαιρική αστάθεια.

Η Χενεράλ Βιγιέγκας αποτέλεσε μόνο ένα από τα σημεία που επλήγησαν από το εκτεταμένο μέτωπο καταιγίδων που σάρωσε μεγάλο τμήμα του βορειοδυτικού Μπουένος Άιρες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέθανε ο Κύπριος σεφ Ανδρέας Μαυρομμάτης σε ηλικία 69 ετών: Διέδωσε την ελληνική κουζίνα σε όλη τη Γαλλία
Η απώλειά του Κύπριου σεφ Ανδρέα Μαυρομμάτη αφήνει ένα σημαντικό κενό, όχι μόνο στον χώρο της γαστρονομίας, αλλά και στον απόδημο κυπριακό ελληνισμό, δήλωσε ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Χριστοδουλίδης
Ανδρέας Μαυρομμάτης
Ακόμη 6 εβδομάδες πολέμου «υπόσχεται» το Ισραήλ – Γιατί κάνει λόγο για «χιλιάδες στόχους» σε Ιράν και Λίβανο
Στόχος των επιχειρήσεων είναι να μην μπορεί να το Ιράν να αναπτύξει βαλλιστικούς πυραύλους για αρκετά χρόνια και παράλληλα να αποδυναμωθεί το ισλαμικό καθεστώς ώστε να είναι πιο «εύθραυστο» σε εξεγέρσεις
Λίβανος
Ο Τραμπ συγκροτεί διεθνή συμμαχία για την προστασία πλοίων στα Στενά του Ορμούζ – Πέντε νεκροί από ισραηλινά χτυπήματα στον Λίβανο – Ψάχνει συμμάχους στον Κόλπο το Ιράν
Πυραυλικές επιθέσεις του Ιράν σε βάση των ΗΠΑ και της Ιταλίας στο Κουβέιτ - Στους 850 ανέρχονται οι νεκροί στον Λίβανο από την αρχή του πολέμου - «Θα χτυπάμε το Ιράν για τουλάχιστον 3 εβδομάδες» λέει ο IDF
Το δεξαμενόπλοιο Callisto, αγκυροβολημένο στο λιμάνι Sultan Qaboos, καθώς η κυκλοφορία στα Στενά του Ορμούζ έχει μειωθεί, εν μέσω της σύγκρουσης των ΗΠΑ και του Ισραήλ με το Ιράν, στη Μουσκάτ του Ομάν