Κόσμος

Ασταμάτητος ο κορονοϊός και στην Κούβα: 83 νεκροί και 9.427 κρούσματα – «Βράζει» η Αβάνα

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 83 ασθενείς με κορονοϊό και διαγνώστηκαν 9.427 κρούσματα του SARS-CoV-2. Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας στο κράτος της Καραϊβικής έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 3.438 νεκρούς επί συνόλου 458.219 μολύνσεων.

Η Αβάνα, πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Κούβας (2 εκατ. κάτοικοι), κατέγραψε τις περισσότερα κρούσματα κορονοϊού το προηγούμενο 24ωρο (1.724). Ακολουθούν οι επαρχίες Σιέγο δε Άβιλα (1.213) και Σιενφουέγος (1.138). 

Η επιδημιολογική κατάσταση στην Κούβα έχει επιδεινωθεί πολύ τους τελευταίους μήνες, πάντως δεν συγκρίνεται με αυτή σε άλλα κράτη της περιφέρειας της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής.

Μέχρι χθες είχε εμβολιαστεί πλήρως για τον κορονοϊό το 25,1% του πληθυσμού των 11 και πλέον εκατ. κατοίκων, κατά το υπουργείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Axios: Η επιχείρηση ΗΠΑ – Ισραήλ κατά του Ιράν ενδέχεται να διαρκέσει μέχρι τον Σεπτέμβριο
Οι Ιρανοί κατέστησαν σαφές ότι και αυτοί ενδέχεται να συνεχίσουν να εκτοξεύουν πυραύλους έως ότου λάβουν διαβεβαιώσεις ότι πρόκειται για το τέλος του πολέμου και όχι για μια προσωρινή κατάπαυση του πυρός
Ένα σύννεφο καπνού υψώνεται μετά από έκρηξη στην Τεχεράνη του Ιράν