Κόσμος

Αστυνομικοί σκότωσαν 12χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο!

Ένα αγόρι 12 ετών που είχε στην κατοχή του ένα αεροβόλο πιστόλι με μπίλιες, απομίμηση όπλου, πέθανε μετά τον τραυματισμό του από τα πυρά αστυνομικών σε ένα πάρκο πλάι σε ένα χώρο διασκέδασης στο Κλίβελαντ, στην πολιτεία Οχάιο των ΗΠΑ.

Δύο αστυνομικοί εστάλησαν το Σάββατο το απόγευμα στο σημείο έπειτα από μια κλήση στην άμεση δράση σχετικά με έναν ύποπτο που κράδαινε ένα πιστόλι και απειλούσε διερχόμενους, σύμφωνα με μια ανακοίνωση της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαντ που ερευνά τη χρήση αυτή θανατηφόρας βίας.

Οι αστυνομικοί πυροβόλησαν το αγόρι, τραυματίζοντάς το στον κορμό

Οι δύο αστυνομικοί που έφθασαν στο σημείο απαίτησαν από τον 12χρονο να σηκώσει τα χέρια ψηλά, αλλά αυτός «κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του για να πιάσει το πιστόλι», σύμφωνα με την ανακοίνωση της αστυνομίας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Plain Dealer του Κλίβελαντ, ο δωδεκάχρονος απεβίωσε σήμερα το πρωί. Το όνομά του δεν δόθηκε στη δημοσιότητα.

Μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου 12 ετών ήταν μια ρεπλίκα τύπου “airsoft” (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας», ανέφερε ακόμη η ανακοίνωση της αστυνομίας.

Ο άπειρος κι ο έμπειρος

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών στην εφημερίδα Πλέιν Ντίλερ.

Στην ηχογράφηση της κλήσης στην άμεση δράση, ο καλών αναφέρει ότι ο ύποπτος ίσως ήταν «έφηβος» και το όπλο ήταν «πιθανόν ψεύτικο», αλλά η πληροφορία αυτή δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς που εστάλησαν στο σημείο, γράφει ακόμη η εφημερίδα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπαράζ ρωσικών επιθέσεων με 18 πυραύλους και 400 drones στην Ουκρανία – «Η Μόσχα πρέπει να νιώσει τις επιπτώσεις της τρομοκρατίας της»
2 νεκροί και τουλάχιστον 13 οι τραυματίες από τις νέες ρωσικές επιθέσεις - Σήμερα οι συναντήσεις Ζελένσκι με Αμερικανών αξιωματούχων στη Ρώμη στη διάρκεια της Διάσκεψης για την Ανάκαμψη της Ουκρανίας
Κτίριο
Κατέρρευσε βιομηχανική σήραγγα στο Λος Άντζελες - Διασώθηκαν οι 15 εργάτες που εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια
Οι αρχές με γερανούς προσπάθησαν να απομακρύνουν τα μπάζα και να ανασύρουν τους εργαζόμενους -  Η κατάρρευση της σήραγγας προκάλεσε ζημιές στις γραμμές επικοινωνίας
Σήραγγα
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
Η Χαμάς συμφώνησε να απελευθερωθούν 10 Ισραηλινοί όμηροι – «Δύσκολες οι συζητήσεις για εκεχειρία λόγω αδιαλλαξίας»
Οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας «δημιούργησαν τις κατάλληλες συνθήκες για την προώθηση συμφωνίας» με στόχο την απελευθέρωση των ομήρων
Διαδηλωτές κρατούν φωτοβολίδα καπνού, κατά τη διάρκεια διαμαρτυρίας για την άμεση απελευθέρωση όλων των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα