Κόσμος

Αυξήθηξε ο κατώτατος μισθός στη Βουλγαρία – Φτάνει τα 185 ευρώ…

Στα 360 λέβα (περίπου 185 ευρώ) διαμορφώνεται από χθες ο κατώτατος μηνιαίος μισθός στη Βουλγαρία, αυξημένος κατά περίπου 20 λέβα, και από την 1η Ιουλίου αναμένεται να ανέλθει στα 380 λέβα.

Υπάρχει, επίσης, πρόβλεψη για μικρή αύξηση της κατώτατης σύνταξης βάσει του κανόνα για την τιμαριθμική αναπροσαρμογή. Έτσι, η σύνταξη των 200 λέβα θα αυξηθεί κατά περίπου τέσσερα λέβα, με δεδομένο το γεγονός ότι η τιμαριθμική προσαρμογή είναι της τάξης του 1,9%.

Οι φορολογικοί συντελεστές παραμένουν αμετάβλητοι εκτός από τη φορολογία επί των τόκων των τραπεζικών καταθέσεων, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Σόφιας Novinite, ενώ φόρος 8% θα επιβάλλεται σε όλες τις καταθέσεις και όχι μόνο στις προθεσμιακές καταθέσεις, όπως ίσχυε το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία