Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Αυστραλία: Δεν φαντάζεστε ποιό ψηφίστηκε “Πρόσωπο της χρονιάς”!

Αυστραλία: Δεν φαντάζεστε ποιό ψηφίστηκε “Πρόσωπο της χρονιάς”!
Twitter

Εργατικότητα, πείσμα και τιμιότητα τα τρία κορυφαία προσόντα για τον τίτλο “Πρόσωπο της χρονιάς” στην Αυστραλία!

Για “Πρόσωπο της χρονιάς” στην Αυστραλία, η Daily Telegraph έκρινε την Πέμπτη (24.1.2019) ότι μόνο ένα… άλογο, στη συγκεκριμένη περίπτωση μια φοράδα, η Ουίνξ, υπερέχει μακράν όλων των υποψηφίων!

Η Ουίνξ, καθαρόαιμη νικήτρια πολλών αγώνων στην Αυστραλία, υπερίσχυσε. Κρίθηκε ότι δεν υπήρξαν άνθρωποι υποψήφιοι που να αξίζουν τον τίτλο, τόσο στον αθλητικό όσο και τον πολιτικό, τον πολιτιστικό και τον πανεπιστημιακό τομέα.

Η φοράδα, η οποία αναμένεται να αποσυρθεί από την ενεργό δράση αφού κατέκτησε νίκες σε δεκάδες ιπποδρομίες, είναι η μόνη που πληροί όλα τα κριτήρια, υποστηρίζει η εφημερίδα του Σίδνεϊ. Σπεύδει παράλληλα να τονίσει ότι η απόφαση για την επιβράβευσή της “δεν ελήφθη απερίσκεπτα”.

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται παραμονή της επίσημης τελετής για την ανάδειξη του “Αυστραλού πολίτη της χρονιάς”, ένα μείζον γεγονός στη χώρα που διοργανώνεται μια μέρα πριν από την εθνική εορτή της 26ης Ιανουαρίου, κατά την οποία τιμάται η άφιξη των πρώτων Βρετανών αποίκων το 1788.

Ανάμεσα στις προσωπικότητες που τιμήθηκαν με τον τίτλο κατά το παρελθόν είναι επιστήμονες που έχουν βραβευτεί με Νόμπελ, αλλά και ο 79χρονος ηθοποιός Πολ Χόγκαν, ο γνωστός στην Αυστραλία κι όχι μόνο, “Κροκοδειλάκιας”…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις