Κόσμος

Αυστραλία: Θα παρέχει δωρεάν στους πολίτες το εμβόλιο που θα παράγει για τον κορονοϊό

Η Αυστραλία διαβεβαίωσε ότι θα αποκτήσει ένα πολλά «υποσχόμενο» εμβόλιο εναντίον του νέου κορονοϊού, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της, που δεσμεύτηκε ότι η χώρα θα το παρασκευάσει και θα το διανείμει δωρεάν στον πληθυσμό της.

Σύμφωνα με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Σκοτ Μόρισον, η Αυστραλία σύναψε συμφωνία με την σουηδο-βρετανική φαρμακευτική AstraZeneca σχετικά με ένα εμβόλιο που αναπτύσσει σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (Βρετανία).

«Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ένα από τα πλέον προηγμένα και πολλά υποσχόμενα στον κόσμο και βάσει αυτής της συμφωνίας διασφαλίσαμε μια πρώιμη διαθεσιμότητα γα κάθε Αυστραλό», επισήμανε.

«Εάν αυτό το εμβόλιο αποδειχθεί αποτελεσματικό, θα παρασκευάσουμε και θα παράσχουμε εμβόλια αμέσως χωρίς τη βοήθεια κανενός και θα τα δώσουμε δωρεάν στους 25 εκατομμύρια Αυστραλούς», σύμφωνα με τον πρωθυπουργό.

Το εμβόλιο της Οξφόρδης είναι ένα από τα πέντε εμβόλια που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στη φάση 3 των δοκιμών. Οι ερευνητές ελπίζουν να έχουν αποτελέσματα έως το τέλος του έτους.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οργή Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ για τις διαρροές από τη «συνάντηση ειρήνης» με τον βασιλιά Κάρολο – Κοκτέιλ στη βεράντα και διπλωματία σε κρίση
Το στρατόπεδο των Σάσσεξ έκανε λόγο προσπάθεια υπονόμευσης ενός εύθραυστου διαλόγου επαναπροσέγγισης με την βασιλική οικογένεια της Βρετανίας
Η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι
Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στην επαρχία Μαλούκου στην Ινδονησία - Δεν υπάρχει απειλή για τσουνάμι
Το απέραντο ινδονησιακό αρχιπέλαγος βιώνει συχνούς σεισμούς λόγω της θέσης του στο «Δακτυλίδι της Φωτιάς» του Ειρηνικού, ένα τόξο έντονης σεισμικής δραστηριότητας όπου συγκρούονται τεκτονικές πλάκες
Σεισμός στην Ινδονησία
Αυτή είναι η 24χρονη που παρέσυρε και σκότωσε η σύζυγος του CEO της Lufthansa στη Σαρδηνία
Η Gaia Costa εργαζόταν ως μπέιμπι σίτερ στην Κόστα Σμεράλντα, ήταν ζωντανή όταν έφτασαν οι διασώστες μετά την παράσυρση, τα τραύματά της όμως ήταν πολύ σοβαρά και τελικά η 24χρονη κατέληξε
Gaia Costa
2