Site icon NewsIT
15:55 Τρίτη 23 Αυγούστου 2016

Αυτό είναι το μεγαλύτερο φυσικό μαργαριτάρι – Αξίζει 100 εκατ. δολάρια! [pic]

Oι Φιλιππίνες θα παρουσιάσουν σύντομα δημόσια το μεγαλύτερο φυσικό μαργαριτάρι του κόσμου, αξίας 100 εκατ. δολαρίων, μετά την ανάκτησή του από ένα καμένο σπίτι.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ ΑΠΕ - ΜΠΕ

Το διαμάντι έχει μήκος 67 εκατοστά και πλάτος 30,5 εκατοστά, ενώ ζυγίζει 34 κιλά.

 

 

Σύμφωνα με τουριστική αξιωματούχο των Φιλιππίνων, το μαργαριτάρι ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά το 2006 από έναν ψαρά του νησιού Παλάουαν. Ο ψαράς, δήλωσε η αξιωματούχος, δεν γνώριζε την αξία του και το έκρυψε ως γούρι, ενώ σκέφθηκε να το παραδώσει στις Αρχές μόνο αφού το σπίτι του κάηκε από φωτιά.

«Τώρα, χρειαζόμαστε βοήθεια από ειδικούς στους πολύτιμους λίθους για να το επιβεβαιώσουν πλήρως», πρόσθεσε η ίδια.

Το προηγούμενο ρεκόρ κατείχε το μαργαριτάρι του Λάο Τζε, με βάρος 6,4 κιλά και αξία 35 εκατ. δολαρίων, το οποίο είχε ανακτηθεί επίσης κοντά στο νησί Παλάουαν.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version