Κόσμος

Αυτός είναι ο νέος Μπιν Λάντεν

Είναι αιγύπτιος. Ένα από τα ανώτατα στελέχη της αλ Κάιντα. 50 ετών ενώ ήταν και μέλος των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος Σαΐφ αλ-Αντελ, ανώτατο στέλεχος της αλ Κάιντα ανέλαβε προσωρινά επικεφαλής της οργάνωσης, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν, μετέδωσε χθες Τρίτη το CNN.
 
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τον Νόμαν Μπενοτμάν, λίβυο πρώην εξτρεμιστή, ο οποίος αποκήρυξε την ιδεολογία της αλ Κάιντα.
 
Ο διορισμός του αλ-Αντελ αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα της πακιστανικής εφημερίδας The News, που επικαλείται πηγές από την πόλη Ραβαλπίντι.
 
Ο 50χρονος προσωρινός αρχηγός της αλ Κάιντα ήταν μέλος των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου και του αιγυπτιακού ισλαμικού τζιχάντ.
 
Γνωστός και με το όνομα Μουχάμαντ Ιμπραχίμ Μακάουι, ο αλ-Αντελ κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ ες Σαλάμ το 1998.
 
Σύμφωνα με τον Μπενοτμάν, ο διορισμός αυτός μπορεί να είναι ένα τεστ για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε ένας αρχηγός της αλ Κάιντα που δεν θα προερχόταν από την αραβική χερσόνησο, ιερό τόπο του Ισλάμ.
 
Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πέντε νεκροί και 12 τραυματίες από ρωσικούς βομβαρδισμούς σε Ποκρόφσκ και Ντονέτσκ στην Ουκρανία
Ο επικεφαλής της Περιφερειακής Κρατικής Διοίκησης του Ντόνετσκ, είπε ότι στις επιθέσεις χρησιμοποιήθηκαν drones και ότι οι ρωσικές δυνάμεις συνεχίζουν να στοχεύουν κατοικημένες περιοχές
Ουκρανία
Δύο νεκροί από τις φωτιές που μαίνονται στην Τουρκία - Μία οργάνωση ανέλαβε την ευθύνη για «δεκάδες εμπρησμούς»
Πυρκαγιές ξέσπασαν και στην Αττάλεια και σε δασικές εκτάσεις κοντά στην Κωνσταντινούπολη, οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο πολλά από αυτά τα μέτωπα
Φωτιές στην Τουρκία