Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Αυτός είναι ο νέος Μπιν Λάντεν

Είναι αιγύπτιος. Ένα από τα ανώτατα στελέχη της αλ Κάιντα. 50 ετών ενώ ήταν και μέλος των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου.

Ο Αιγύπτιος Σαΐφ αλ-Αντελ, ανώτατο στέλεχος της αλ Κάιντα ανέλαβε προσωρινά επικεφαλής της οργάνωσης, μετά το θάνατο του Οσάμα μπιν Λάντεν στις 2 Μαΐου στο Πακιστάν, μετέδωσε χθες Τρίτη το CNN.
 
Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλείται τον Νόμαν Μπενοτμάν, λίβυο πρώην εξτρεμιστή, ο οποίος αποκήρυξε την ιδεολογία της αλ Κάιντα.
 
Ο διορισμός του αλ-Αντελ αναφέρθηκε και σε δημοσίευμα της πακιστανικής εφημερίδας The News, που επικαλείται πηγές από την πόλη Ραβαλπίντι.
 
Ο 50χρονος προσωρινός αρχηγός της αλ Κάιντα ήταν μέλος των ειδικών δυνάμεων της Αιγύπτου και του αιγυπτιακού ισλαμικού τζιχάντ.
 
Γνωστός και με το όνομα Μουχάμαντ Ιμπραχίμ Μακάουι, ο αλ-Αντελ κατηγορείται για συμμετοχή στις επιθέσεις εναντίον των αμερικανικών πρεσβειών στο Ναϊρόμπι και στο Νταρ ες Σαλάμ το 1998.
 
Σύμφωνα με τον Μπενοτμάν, ο διορισμός αυτός μπορεί να είναι ένα τεστ για τις αντιδράσεις που θα προκαλούσε ένας αρχηγός της αλ Κάιντα που δεν θα προερχόταν από την αραβική χερσόνησο, ιερό τόπο του Ισλάμ.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε