Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Αζοφστάλ: Τα λεωφορεία με τους ουκρανούς στρατιωτικούς έφτασαν στην φιλορωσική πόλη Νοβοαζόφσκ

Αζοφστάλ: Τα λεωφορεία με τους ουκρανούς στρατιωτικούς έφτασαν στην φιλορωσική πόλη Νοβοαζόφσκ

Οι ουκρανοί στρατιωτικοί που απομακρύνθηκαν από το εργοστάσιο χάλυβα Αζοφστάλ της Μαριούπολης, το οποίο πολιορκείται από τα ρωσικά στρατεύματα, έφθασαν απόψε στην παραμεθόρια πόλη Νοβοαζόφσκ, στην περιφέρεια του Ντονέτσκ.

Ορισμένοι από αυτούς απομακρύνθηκαν με φορεία μετά την άφιξη των λεωφορείων από τη Μαριούπολη, σύμφωνα με το Reuters.

Νωρίτερα το πρακτορείο είχε μεταδώσει ότι περίπου 12 λεωφορεία με ουκρανούς στρατιωτικούς που ήταν οχυρωμένοι στο Azovstal της Μαριούπολης, είχαν αναχωρήσει από το εργοστάσιο χάλυβα.

Δεν είχε καταστεί δυνατό να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επιβαινόντων στα λεωφορεία, ούτε αν μεταξύ αυτών συμπεριλαμβάνονται οι 40 τραυματισμένοι ουκρανοί στρατιωτικοί που είχε αναφερθεί ότι βρίσκονταν στο υπόγειο του εργοστασίου. Συνολικά 600 ένστολοι φέρονται να είχαν οχυρωθεί στις εγκαταστάσεις του Azovstal, σύμφωνα με ουκρανικές πηγές.

Υψηλόβαθμος διοικητής των ουκρανικών δυνάμεων που παραμένουν εγκλωβισμένες στο πολιορκημένο από τους Ρώσους χαλυβουργείο Azovstal ανακοίνωσε σήμερα ότι εκτελεί την απόφαση της ανώτατης στρατιωτικής διοίκησης να σώσει τις ζωές των στρατιωτών, χωρίς ωστόσο να κάνει οποιαδήποτε αναφορά σε παράδοσή τους.

Η δήλωση αυτή ερμηνεύθηκε από το Reuters ως ένδειξη ότι η μακρά πολιορκία φτάνει στο τέλος της. Αξίζει να σημειωθεί ότι το Νοβοαζόφσκ βρίσκεται υπό τον έλεγχο των φιλορώσων αυτονομιστών που έχουν κυριαρχήσει σε περιοχές της ανατολικής Ουκρανίας από το 2014.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις