Κόσμος

Brexit: Έγινε το πρώτο βήμα ανάμεσα σε Μέι και Κόρμπιν – Που συμφώνησαν

Σε περαιτέρω συνομιλίες για το Brexit συμφώνησαν σήμερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο ηγέτης των Εργατικών, Τζέρεμι Κόρμπιν.

Μάλιστα οι δυο πλευρές χαρακτήρισαν τη σημερινή συνάντηση για το Brexit ως «εποικοδομητική», με τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης να δηλώνει πως “οι συνομιλίες σήμερα ήταν εποικοδομητικές, και οι δύο πλευρές επέδειξαν ευελιξία και δεσμεύτηκαν να δώσουν τέλος στην τρέχουσα αβεβαιότητα γύρω από το Brexit. Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα εργασίας που διασφαλίζει ότι θα ανταποκριθούμε με επιτυχία (στην απόφαση) του βρετανικού λαού, προστατεύοντας τις θέσεις εργασίας και την ασφάλεια».

Εκπρόσωπος του Εργατικού κόμματος είπε σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Είχαμε εποικοδομητικές διευκρινιστικές συζητήσεις για το πως μπορεί να σπάσει το αδιέξοδο του Brexit. Συμφωνήσαμε σε ένα πρόγραμμα εργασίας ανάμεσα στις ομάδες μας που θα εξετάσουν το αντικείμενο για συμφωνία».

Στη συνάντηση συμμετείχαν μαζί με την πρωθυπουργό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, ο υπουργός για το Brexit, Στίβεν Μπάρκλεϊ και ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας, Τζούλιαν Σμιθ.

Τον Τζέρεμι Κόρμπιν συνόδευαν ο σκιώδης υπουργός για το Brexit, Κέιρ Στάρμερ, η σκιώδης υπουργός επιχειρηματικότητας, Ρεμπέκα Λονγκ – Μπέιλι και ο υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας, Νικ Μπράουν, όπως και ο διευθυντής επικοινωνίας και στρατηγικής του Κόρμπιν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ ανοίγει το περάσμα στη Ράφα – Νετανιάχου: «Η Χαμάς πρέπει να αφοπλιστεί αλλιώς θα ξεσπάσει κόλαση»
«Πρώτον, η Χαμάς πρέπει να παραδώσει τα όπλα της. Και δεύτερον, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν εργοστάσια όπλων μέσα στη Γάζα. Δεν υπάρχει λαθρεμπόριο όπλων στη Γάζα. Αυτό είναι αφοπλισμός», είπε ο Νετανιάχου
Φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια στη Ράφα
Ντόναλντ Τραμπ: «Είμαι πολύ απογοητευμένος από τον Πούτιν» – Πυρά κατά την Ισπανία και την Κίνα
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Ντόναλντ Τραμπ, εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του απέναντι σε αρκετούς διεθνείς εταίρους, ασκώντας σφοδρή κριτική κατά σειρά στον Βλαντίμιρ Πούτιν, την ισπανική κυβέρνηση και την Κίνα
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ 1
Ο Νικολά Σαρκοζί στο κατώφλι της φυλακής «La Santé» – Ένα μνημείο ιστορίας, σκανδάλων και πολιτικών πτώσεων στη Γαλλία
Καταδικασμένος σε πέντε χρόνια φυλάκιση για παράνομη χρηματοδότηση της προεκλογικής του εκστρατείας, ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί πρόκειται να οδηγηθεί στις 21 Οκτωβρίου στη φυλακή «La Santé», στο Παρίσι
Ο πρώην πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί 8