Κόσμος

Brexit: Τελικά… θα γίνει; Ενδεχόμενο νέας παράτασης

Ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Χάικο Μάας εξέφρασε την ελπίδα οι Βρετανοί βουλευτές να ψηφίσουν σήμερα για να προχωρήσουν σε μια συντεταγμένη έξοδο του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ. Ωστόσο τόνισε ότι... δεν αποκλείει την περίπτωση οι Ευρωπαίοι να δώσουν μια μικρή παράταση στο Brexit, αν το Λονδίνο χρειαστεί χρόνο για να περάσει τη σχετική νομοθεσία.

“Ελπίζω ότι η βρετανική κάτω Βουλή, δείχνοντας την υπευθυνότητα που χρειάζεται, μπορεί να πάρει μια απόφαση πάνω σε αυτό το ζήτημα σήμερα και ότι βάσει αυτής της απόφασης θα είμαστε σε θέση να επιτύχουμε ένα συντεταγμένο Brexit”, δήλωσε ο Μάας από το Βερολίνο.

“Αν υπάρξουν προβλήματα στη Βρετανία με την επικύρωση, δεν αποκλείω ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια μικρή, τεχνική παράταση”, πρόσθεσε.

“Αν δεν συγκεντρωθεί πλειοψηφία στην βρετανική κάτω Βουλή, τότε εμείς στην ΕΕ θα πρέπει να δούμε αν θα δοθεί τότε μια πλήρης παράταση – και μόνον τότε θα ληφθεί μια απόφαση γι’αυτό. Προς το παρόν, δεν θεωρώ ότι είναι συνετό ή αρμόζον να κάνουμε εικασίες σχετικά με αυτό”, κατέληξε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Ο Τζέφρι Επστάιν έστειλε στον πρίγκιπα Άντριου 20χρονη για ερωτικό ραντεβού, της πρόσφεραν τσάι και ξενάγηση στο Μπάκιγχαμ» – Η καταγγελία του δικηγόρου της
«Μιλάμε για τουλάχιστον μία γυναίκα που στάλθηκε από τον Τζέφρι Έπσταϊν στον πρίγκιπα Άντριου. Και μετά από μια νύχτα μαζί του, της έκαναν ακόμη και ξενάγηση στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ»
Ο πρίγκιπας Άντριου
Αισιόδοξος ο Τραμπ για το Ιράν: «Διαπραγματεύονται σοβαρά, ικανοποιητική μία συμφωνία χωρίς πυρηνικά»
Ιρανός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως Ουάσινγκτον και Τεχεράνη διαπραγματεύονται για την αποκλιμάκωση της έντασης – Γεμάτη με αμερικανικά πλοία και στρατιώτες η Μέση Ανατολή
Ντόναλντ Τραμπ
«Ντόναλντ Τραμπ, ζήτα συγγνώμη»: Πάνω από 10.000 άνθρωποι στη Δανία διαδήλωσαν κατά του Αμερικανού προέδρου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε δηλώσει πως τα στρατεύματά του ΝΑΤΟ «παρέμεναν λίγο μακριά από τις γραμμές του μετώπου» κατά τη διάρκεια των 20 ετών της σύγκρουσης στο Αφγανιστάν
Δανία