Κόσμος

Δεν της έδωσαν αναψυκτικό στην πτήση – Πίστευαν ότι το θέλει για όπλο!

Έντονες επικρίσεις για απίστευτο περιστατικό σε πτήση από το Σικάγο στην Ουάσιγκτονδέχεται η United Airlines.

Όλα ξεκίνησαν από την άρνηση αεροσυνοδού να δώσει σε 31χρονη μουσουλμάνα κλειστό κουτί αναψυκτικού επειδή πίστευε ότι θα το χρησιμοποιήσει για όπλο.


Η Tahera Ahmad ταξίδευε για να συμμετάσχει σε συνέδριο με στόχο την προώθηση του διαλόγου μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

“Λυπάμαι, απλά δεν μπορώ να σας δώσω ένα κλειστό κουτάκι, οπότε δεν έχει Diet Coke για εσάς” ήταν η απάντηση που έλαβε κατά τη διάρκεια της πτήσης όταν ζήτησε ένα κουτάκι αναψυκτικό.

Λίγο αργότερα όμως, στον επιβάτη που καθόταν δίπλα της έδωσαν ένα κλειστό κουτάκι μπίρας, με αποτέλεσμα να ξαναζητήσει ένα κλειστό κουτάκι Diet Coke.

“Δεν είμαστε εξουσιοδοτημένοι να δίνουμε κλειστά κουτάκια στους επιβάτες επειδή μπορεί να τα χρησιμοποιήσουν σαν όπλα στο αεροπλάνο”, ήταν η απάντηση που πήρε.

Ζητώντας από τους υπόλοιπους επιβάτες της πτήσης να στηρίξουν το αίτημά της, δέχτηκε ακόμα χειρότερη μεταχείριση, με έναν άντρα να της λέει “εσείς οι μουσουλμάνοι πρέπει να μάθετε να βγάζετε τον σκασμό”.


Όταν η 31χρονη σχολίασε απορημένη “τι;”, της απάντησε “ναι, ξέρεις πως θα το χρησιμοποιούσες σαν όπλο, οπότε σκάσε”.

Συγκράτησε τα δάκρυά της για να μην προκαλέσει σκηνή, η 31χρονη γυναίκα σοκαρίστηκε από το γεγονός πως κανένας δεν την υποστήριξε και πως οι περισσότεροι επιβάτες απλά κουνούσαν απογοητευμένοι το κεφάλι τους.

Ανέφερε πως έχει πέσει θύμα της ισλαμοφοβίας και σε προηγούμενες περιπτώσεις, σημειώνοντας πως η συμπεριφορά της αεροσυνοδού ήταν απαράδεκτη καθώς τη στοχοποίησε δημόσια ως απειλή για τους επιβάτες”.

“Είναι φρικτό συναίσθημα. Η αεροσυνοδός αναγνώρισε πως ο άνθρωπος που μου φώναξε έκανε λάθος και μου ζήτησε συγγνώμη που το προκάλεσε με τη συμπεριφορά της.

Παραδέχτηκε πως αυτό που έκανε ήταν ανήθικο και πως ο συνεπιβάτης μου δεν έπρεπε να πει τίποτα”.

Εκτός από την αεροσυνοδό, συγγνώμη ζήτησε και ο πιλότος μετά την προσγείωση του αεροσκάφους και την οδήγησε μάλιστα  στο γραφείο εξυπηρέτησης ώστε να υποβάλει καταγγελία.

Όταν έγινε γνωστό το περιστατικό, πολλοί ήταν οι χρήστες των social media που ανέφεραν ότι δεν θα πετάξουν ξανά με την United Airlines και έγραφαν μηνύματα υποστήριξης για την Tahera Ahmad με το #unitedfortahera.

Πηγή: RT

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ένοπλη οργάνωση NRF της Υεμένης «μπλόκαρε» μεγάλο φορτίο με όπλα από το Ιράν που προοριζόταν για τους Χούθι
Η Κεντρική Διοίκηση των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή, CENTCOM έκανε επίσημη ανακοίνωση τονίζοντας ότι κατασχέθηκαν πάνω από 750 τόνοι πυρομαχικών, καθώς και όπλα και ισχυροί πύραυλοι
Μέλη των δυνάμεων ασφαλείας των Χούθι
Σε φυλάκιση 23 ετών καταδικάστηκε 22χρονος Ρώσος στρατιωτικός για εσχάτη προδοσία - Έδινε πληροφορίες και ονόματα σε Ουκρανούς
Ο 22χρονος Αντόν Χοζάγεφ συνεργάστηκε με τη λεγεώνα «Ελευθερία της Ρωσίας» και το κίνημα «Atesh» της Κριμαίας και δεν θεωρεί τον εαυτό του ένοχο
Ρωσικός στρατός
Το αβέβαιο μέλλον του Μπαϊρού μετά την «τολμηρή» πρόταση για κατάργηση 2 αργιών στη Γαλλία
Ο Μπαϊρού υποστήριξε ότι η Δευτέρα του Πάσχα και η Ημέρα της Νίκης να γίνουν κανονικές εργάσιμες ημέρες - Παρόμοια κίνηση στο παρελθόν οδήγησε τον Γάλλο πρώην πρωθυπουργό Ραφαρέν σε παραίτηση
Ο Γάλλος πρωθυπουργός Φρανσουά Μπαϊρού