Κόσμος

Δεν… ενοχλείται ο Ερντογάν από το “κράξιμο” για το ιπτάμενο παλάτι – δώρο από το Κατάρ

Την απόφασή του να δεχθεί ως δώρο ένα πολυτελές αεροπλάνο από το Κατάρ σε μια περίοδο οικονομικής δυσπραγίας της χώρας υπερασπίστηκε ο Ερντογάν, λέγοντας πως το αεροσκάφος δόθηκε στο τουρκικό κράτος.

Το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT Haber μετέδωσε την περασμένη εβδομάδα πως ο εμίρης του Κατάρ σεΐχης Ταμίμ μπιν Χαμάντ αλ-Θάνι έδωσε στον Ερντογάν το αεροπλάνο, για το οποίο τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν πως είναι ένα Boeing 747, προκαλώντας επικρίσεις από την τουρκική αντιπολίτευση.

quatar

Ένας βουλευτής από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP), το μεγαλύτερο της αντιπολίτευσης, ο Σεζγκίν Τανρίκουλου, είχε εκφράσει την ανησυχία ότι το αεροπλάνο μάλλον αγοράσθηκε και δεν δωρίσθηκε, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία βρίσκεται σε οικονομική κρίση, ανέφερε η εφημερίδα Hurriyet.

Το αεροπλάνο, το οποίο μεταφέρει κανονικά 400 ανθρώπους, μετατράπηκε ώστε να έχει μόνο 76 επιβαίνοντες, σύμφωνα με την εφημερίδα.

quatar

Ο Ερντογάν δήλωσε πως ο εμίρης του Κατάρ δώρισε το αεροπλάνο, για το οποίο είπε ότι η αξία του είναι περίπου 500 εκατομμύρια δολάρια, στο τουρκικό κράτους αφού άκουσε πως η Τουρκία είχε εκφράσει ενδιαφέρον να το αγοράσει.

«Είπε, ‘Δεν θα πάρω χρήματα από την Τουρκία. Το δίνω ως δώρο στην Τουρκία», είπε στους δημοσιογράφους ο Ερντογάν κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν το σαββατοκύριακο.

Ο Ερντογάν πρόσθεσε πως το αεροπλάνο ξαναβάφεται και μόλις τελειώσει «θα ταξιδεύουμε μ’ αυτό. Όμως θα εισέρχεσθε στο αεροπλάνο της Δημοκρατίας της Τουρκίας και όχι στο δικό μου αεροπλάνο».

quatar

quatar quatar quatar quatar

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η εταιρεία Danone στη Γαλλία ανακαλεί παρτίδες βρεφικού γάλακτος μετά τους θανάτους δύο νεογνών
Ορισμένες από τις μεγαλύτερες γαλακτοβιομηχανίες του κόσμου, συμπεριλαμβανομένων των Danone, Nestle και Lactalis, ανακάλεσαν βρεφικό γάλα λόγω ενδεχόμενης μόλυνσής του με την τοξίνη σερεουλίδη
Η είσοδος των κεντρικών γραφείων της Danone στο Παρίσι