Κόσμος

Δεν κρατιέται ο Τραμπ! «Σε καλό δρόμο» οι προετοιμασίες για τη συνάντηση με τον Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ πρόκειται να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής.

Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαβεβαίωσε σήμερα ότι οι προετοιμασίες για μια συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν πηγαίνουν «πολύ καλά», έπειτα από συνομιλία που είχε με τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο, ο οποίος συναντήθηκε χθες με τον βορειοκορεάτη ηγέτη.

«Μόλις είχα μια μακρά και καλή συνομιλία με τον πρόεδρο Μουν της Νότιας Κορέας. Τα πράγματα πηγαίνουν πολύ καλά, καθορίζονται η ημερομηνία και ο τόπος της συνάντησης με τη Βόρεια Κορέα», έγραψε στο Twitter ο αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ ανέφερε επίσης πως ενημέρωσε τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για «τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις».

Τον Ιούνιο η συνάντηση Ντόναλντ Τραμπ – Κιμ Γιονγκ Ουν

Ο αμερικανός πρόεδρος πρόκειται να συναντήσει τον Κιμ Γιονγκ Ουν κάποια στιγμή μέχρι τον Ιούνιο για μια ιστορική σύνοδο κορυφής. Ο νέος υπουργός του επί των Εξωτερικών, ο Μάικ Πομπέο, είχε συναντηθεί –ενώ ήταν ακόμη επικεφαλής της CIA– με τον βορειοκορεάτη ηγέτη στη διάρκεια του σαββατοκύριακου του (καθολικού) Πάσχα, στη διάρκεια μιας αποστολής που είχε κρατηθεί μυστική.

Χθες Παρασκευή ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε πως εξετάζονται «δύο ή τρεις» τόποι για τη συνάντησή του με τον Κιμ Γιονγκ Ουν και στη συνέχεια έκανε λόγο για «δύο πιθανές χώρες». Προηγουμένως είχε μιλήσει για πέντε τόπους.

Μια άλλη ιστορική σύνοδος κορυφής πραγματοποιήθηκε χθες ανάμεσα στον Κιμ Γιονγκ Ουν και τον νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν, στη διάρκεια της οποίας οι δύο ηγέτες δεσμεύθηκαν να εργασθούν υπέρ της αποπυρηνικοποίησης της χερσονήσου και υπέρ μιας διαρκούς ειρήνης.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Φρένο» από τη Νορβηγία στα σενάρια «μεταβίβασης» του Νόμπελ Ειρήνης στον Τραμπ: «Η απόφαση είναι οριστική»
«Μόλις ανακοινωθεί ένα βραβείο Νόμπελ, δεν μπορεί να ανακληθεί, να μοιραστεί ή να μεταβιβαστεί σε άλλους» ανακοίνωσαν η Νορβηγική Επιτροπή Νόμπελ και το Νορβηγικό Ινστιτούτο Νόμπελ
Νόμπελ Ειρήνης
Ο ιδιοκτήτης του μπαρ στο Κραν Μοντανά παραδέχτηκε ότι μια πόρτα ήταν κλειδωμένη - Πολλά θύματα πέθαναν στην προσπάθειά τους να την ανοίξουν
Ο Ζακ Μορέτι ισχυρίζεται τώρα ότι δεν γνωρίζει γιατί η πόρτα εξυπηρέτησης ήταν εξαρχής κλειδωμένη, ενώ το προσωπικό του μπαρ αναφέρει ότι η είσοδος τους από την συγκεκριμένη έξοδο κινδύνου «απαγορευόταν»
Μια γυναίκα ανάβει ένα κερί σε ένα αυτοσχέδιο μνημείο έξω από το μπαρ «Le Constellation», μετά από μια θανατηφόρα πυρκαγιά και έκρηξη κατά τη διάρκεια ενός πάρτι την παραμονή της Πρωτοχρονιάς, στο πολυτελές χιονοδρομικό κέντρο Crans-Montana στη νοτιοδυτική Ελβετία
Σεισμός 6,8 Ρίχτερ στην Ινδονησία
Η σεισμική δόνηση είχε εστιακό βάθος 77 χιλιομέτρων, ενώ το επίκεντρο σημειώθηκε στα ανοιχτά των ακτών του νησιωτικού συμπλέγματος Ταλάουν
Σεισμός
CNN: Η 18ημερη καταδίωξη του δεξαμενόπλοιου «Bella1» – Η χρήση Navy SEALs και «Night Stalkers» και ο πολύμηνος «σκιώδης στόλος»
Η κατάσχεση ενός πετρελαιοφόρου με (πρόχειρα ζωγραφισμένη) ρωσική σημαία ήταν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας της κυβέρνησης Τραμπ να διασφαλίσει ότι τα αποθέματα πετρελαίου της Βενεζουέλας δεν θα διαρρεύσουν σε άλλες χώρες
Το δεξαμενόπλοιο Bella 1 μετά την ανακοίνωση των αμερικανικών αρχών ότι η Αμερικανική Ακτοφυλακή καταδίωξε ένα πετρελαιοφόρο σε διεθνή ύδατα κοντά στη Βενεζουέλα