Κόσμος

Δεν συμμετέχει στο σχέδιο κατανομής των προσφύγων το Λονδίνο

Μέσω ανακοίνωσης η Βρετανία ξεκαθάρισε ότι δεν θα μετάσχει σε οποιοδήποτε σχέδιο της Ε.Ε. για την κατανομή των προσφύγων στις χώρες μέλη.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχεδιάζει να κατοχυρώσει νομοθετικά πριν από το τέλος του έτους ότι το βάρος της υποδοχής των μεταναστών θα μοιραστούν όλες οι χώρες της ΕΕ, σύμφωνα με δεσμευτικές ποσοστώσεις οι οποίες θα στηρίζονται σε κριτήρια όπως η οικονομική υγεία και ο πληθυσμός.

Ωστόσο η νεοεκλεγείσα κυβέρνηση των Συντηρητικών στην Βρετανία ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκήσει το δικαίωμά της να μην συμμετάσχει σε οποιαδήποτε τέτοιου είδους νομοθεσία.

“Δεν θα μετάσχουμε σε οποιαδήποτε νομοθεσία που θα επιβάλει ένα υποχρεωτικό σύστημα επανεγκατάστασης” των προσφύγων, αναφέρεται σε ανακοίνωση του βρετανικού υπουργείου Εσωτερικών.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή του ρεσάλτο των ΗΠΑ σε πετρελαιοφόρο στην Καραϊβική – «Διεθνή πειρατεία» καταγγέλλει η Βενεζουέλα
Το Καράκας τονίζει πως με την «εγκληματική ενέργεια» αυτή, ο αμερικανός πρόεδρος Τραμπ επιβεβαιώνει πως «ο σκοπός πάντα ήταν να αρπάξει το πετρέλαιο της Βενεζουέλας χωρίς να πληρώσει τίποτα»
Οι ΗΠΑ κατέλαβαν δεξαμενόπλοιο ανοιχτά της Βενεζουέλας
Ο Ζελένσκι απαντά με αντιπρόταση στο αμερικανικό σχέδιο ειρήνης: Προτείνει αποστρατικοποιημένη ζώνη και εκλογές
Στο «τραπέζι» η ένταξη της Ουκρανίας στην ΕΕ μέχρι το 2027, καμία αναφορά για την απαγόρευση ένταξής της στο ΝΑΤΟ - Τι περιλαμβάνει για τα παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία και τις εγγυήσεις ασφαλείας
REUTERS 6