Κόσμος

Δεν θέλουμε να εισβάλουμε στη Συρία, λένε τώρα οι Τούρκοι

Μπορεί οι βόμβες να έπεσαν βροχή στο έδαφος της Συρίας, όμως οι Τούρκοι ισχυρίζονται ότι δεν έχουν πρόθεση να εισβάλουν κιόλας στην περιοχή.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Ισμέτ Γιλμάζ διέψευσε μάλιστα αναφορά σύμφωνα με την οποία, μερικοί Τούρκοι στρατιώτες είχαν εισέλθει στη Συρία το Σαββατοκύριακο.
Παράλληλα, τόνισε ότι η Τουρκία δεν εξετάζει την αποστολή στρατιωτικών δυνάμεών της, στο έδαφος της γειτονικής της χώρας, σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων, Anadolu.
Σε ερώτηση σχετική με τον ισχυρισμό αυτό, σε επιστολή του υπουργείου Εξωτερικών της Συρίας προς το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο Γιλμάζ τόνισε σε επιτροπή του τουρκικού κοινοβουλίου ότι “ δεν είναι αληθής.” “Δεν υπάρχει σκέψη για την είσοδο Τούρκων στρατιωτών στη Συρία,” είπε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το αεροσκάφος που μετέφερε τον Νετανιάχου στη Νέα Υόρκη παρέκαμψε τον εναέριο χώρο της Γαλλίας
Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η παράκαμψη αυτή είχε σκοπό να αποφύγει χώρες θα μπορούσαν να εκτελέσουν το ένταλμα σύλληψης που έχει εκδώσει το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Το υπουργείο Πολέμου των ΗΠΑ κάλεσε εσπευσμένα εκατοντάδες στρατηγούς και ναυάρχους των ενόπλων δυνάμεων σε συνάντηση στην Βιρτζίνια
Ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε την συνάντηση χωρίς να ανακοινώσει τον λόγο, κάτι ασυνήθιστο, ενώ κάποιοι από αυτούς εξέφρασαν πολλές ανησυχίες για ζητήματα ασφαλείας
Ο Πιτ Χέγκσεθ /