Παρασκευή, 19 Απρ.
17oC Αθήνα

Δέχτηκε να καταθέσει ο πρίγκιπας Αντριου για τον θάνατο του Τζέφρι Επστάιν

Δέχτηκε να καταθέσει ο πρίγκιπας Αντριου για τον θάνατο του Τζέφρι Επστάιν

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση του θανάτου του Τζέφρι Επστάιν με τον πρίγκιπα Αντριου να δέχεται να καταθέσει στις αρχές.

Ο πρίγκιπας Αντριου, γιος της βασίλισσας Ελισάβετ θα βοηθήσει τις αμερικανικές αρχές για τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις στην έρευνα για τον παιδόφιλο Τζέφρι Επστάιν όπως ανέφερε χαρακτηριστικά οι δικηγόροι του.

Οι αρχές των ΗΠΑ νωρίτερα είχαν κατηγορήσει τον πρίγκιπα Αντριου ότι δεν συνεργάζεται στην έρευνα. Πιο αναλυτικά το Αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης επικοινώνησε με τις Βρετανικές αρχές και υπέβαλλε επίσημο αίτημα για την υπόθεση αυτή.

Οι δικηγόροι του Άντριου από την πλευρά τους διέψευσαν σήμερα ότι ο πρίγκιπας αρνείται να συνεργαστεί με την αμερικανική δικαιοσύνη. «Ο Δούκας της Υόρκης πρόσφερε τουλάχιστον τρεις φορές τη βοήθειά του ως μάρτυρας στο υπουργείο Δικαιοσύνης» ανέφερε το δικηγορικό γραφείο Μπλάκφορντς που τον εκπροσωπεί. «Δυστυχώς, το υπουργείο Δικαιοσύνης (των ΗΠΑ) αντέδρασε στις δύο πρώτες προσφορές παραβιάζοντας τους δικούς του κανόνες περί εμπιστευτικότητας και ισχυριζόμενο ότι ο Δούκας προσέφερε μηδενική συνεργασία. Με τον τρόπο αυτό ενδεχομένως επιζητούν τη δημοσιότητα αντί να δεχτούν τη βοήθεια που τους προσφέρεται», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Ο Πρίγκιπας Άντριου έχει επανειλημμένα αρνηθεί ότι είχε κάνει οποιοδήποτε αδίκημα που να σχετίζεται με την υπόθεση αυτή.

Click4more: Πρίγκιπας Άντριου: “Το σεξ μαζί του ήταν γρήγορο και αηδιαστικό…”!

Ο 60χρονος Άντριου, θα κληθεί να απαντήσει και για την συνέντευξη που παραχώρησε τον περασμένο Νοέμβριο στο BBC που ήταν ένα επικοινωνιακό βατερλώ για τον ίδιο. 

Ένα από τα θύματα του Επστάιν, η Βιρτζίνια Ρόμπερτς, έχει δηλώσει δημόσια ότι είχε αναγκαστεί να κάνει σεξ με τον Πρίγκιπα όταν εκείνη ήταν 17 ετών σε σπίτι του Αμερικανού παιδόφιλου, Τζέφρι Επστάιν. Υπάρχει μάλιστα και φωτογραφία του Επστάιν με την κοπέλα λίγο πριν αναγκαστεί να συνευρεθεί ερωτικά μαζί του. Όλα είχαν γίνει το 2001 στο Λονδίνο.

Αυτό που δεν μπορεί με τίποτα να αρνηθεί ο Πρίγκιπας είναι οι στενές σχέσεις που είχε με έναν από τους πιο γνωστούς παιδόφιλους της σύγχρονης ιστορίας. Και μάλιστα το γεγονός ότι ακόμα και το 2010 όταν οι κατηγορίες εναντίον του σχημάτιζαν βουνό ο Άντριου φωτογραφιζόταν μαζί του και φιλοξενούνταν στις επαύλεις του.

Ο Επστάιν αυτοκτόνησε τον περασμένο Αύγουστο ενώ ήταν υπό κράτηση στη Νέα Υόρκη.

Το πιο σημαντικό είναι ότι σε αντίθεση με την μητέρα του, Βασίλισσα Ελισάβετ, ο Πρίγκιπας Άντριου δεν καλύπτεται από διπλωματική ασυλία. Ωστόσο, έχει δικαίωμα αφού θα ανακρίνεται από τις αμερικανικές αρχές να επικαλεστεί την 5η τροπολογία του συντάγματος και να μείνει σιωπηλός, κάτι που είναι δίκοπο μαχαίρι…

Τον Πρίγκιπα Άντριου σύστησε το 1999 στον Επστάιν μια γυναίκα η οποία έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην υπόθεση και εναντίον της οποίας δεν έχει απαγγελθεί καμία κατηγορία προκαλώντας την οργή των θυμάτων. Η γυναίκα αυτή λέγεται Ghislaine Maxwell η οποία θεωρείται ότι ήταν εκείνη που «προμήθευε» τα ανήλικα κορίτσια στον Επστάιν και στην παρέα του…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις