Κόσμος

Διατηρεί προβάδισμα η Μέρκελ, 5 εβδομάδες πριν τις εκλογές

Ο κυβερνητικός συνασπισμός της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ παγιώνει ένα μικρό προβάδισμα, πέντε εβδομάδες πριν από τις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου, όπως καταδεικνύει μια δημοσκόπηση της εταιρίας Forsa που δημοσιεύθηκε σήμερα.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κλιμάκωσαν αυτή την εβδομάδα τις επικρίσεις τους σε βάρος της Μέρκελ, καταγγέλλοντας ότι οι πολιτικές της στο πεδίο των μεταφορών ευθύνονται για τα προβλήματα που πλήττουν μέρος του σιδηροδρομικού δικτύου στη χώρα, αλλά ακόμη δεν έχουν βρει κάποιο ζήτημα-κλειδί στην προεκλογική εκστρατεία που θα μπορούσε να προκαλέσει σημαντικές μετακινήσεις ψηφοφόρων.

Σύμφωνα με την έρευνα του ινστιτούτου Forsa για το περιοδικό Stern, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Μέρκελ και το αδελφό κόμμα των βαυαρών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) συγκεντρώνουν 40%, ποσοστό που παρέμεινε αμετάβλητο σε σύγκριση με μια εβδομάδα πριν. Το κόμμα των Ελεύθερων Δημοκρατών (FDP), ο ήσσων εταίρος του κυβερνητικού συνασπισμού, συγκεντρώνει 5%, ποσοστό επίσης αμετάβλητο, το οποίο είναι ακριβώς το όριο για την είσοδό του στην ομοσπονδιακή κάτω βουλή, την Μπούντεσταγκ.

Η αντιπολίτευση συγκεντρώνει συνολικά ένα ποσοστό 1% κατώτερο από τα κόμματα της συμπολίτευσης – οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) συγκεντρώνουν 23%, οι Πράσινοι 13% και το κόμμα Η Αριστερά 8%.
Μια έρευνα της Emnid η οποία δόθηκε στην δημοσιότητα την Κυριακή εμφάνισε παρόμοια αποτελέσματα.
Το νεοπαγές αντιευρωπαϊκό κόμμα Εναλλακτική για τη Γερμανία (2%) και οι Πειρατές (3%) δεν μοιάζουν να μπορούν να εισέλθουν στη βουλή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μέρκελ για Ελλάδα: Νέο δάνειο είπατε; Αφού υπάρχει πλεόνασμα…

Η Μέρκελ έγινε δασκάλα! ΦΩΤΟ

Επίθεση της γερμανικής αντιπολίτευσης στη Μέρκελ: Λες ψέματα για την Ελλάδα

Καμία χαλάρωση στη λιτότητα από τη Γερμανία με Μέρκελ ή χωρίς

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ επιστρατεύει χιλιάδες εφέδρους καθώς σχεδιάζει κλιμάκωση στη Λωρίδα της Γάζας
Η πληροφορία για τη στρατολογία εφέδρων έρχεται στο φως ώρες αφού ο στρατιωτικός βραχίονας της Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με όμηρο, με επιδέσμους στο κεφάλι και στο αριστερό χέρι
Λίβανος 1
Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο - «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης
«Εμείς που επιθυμούμε τον τερματισμό της κατοχής και την επανένωση της πατρίδας μας, πρέπει να εργαζόμαστε συνεχώς, να έχουμε ξεκάθαρο πλάνο»
Κυπριακό: Αντιδράσεις μετά τις δηλώσεις Ερντογάν για δύο κράτη στην Κύπρο – «Υπάρχει μια παράνομη κατοχή εδώ και 50 χρόνια» απαντάει ο Χριστοδουλίδης 12
Η Χαμάς δημοσίευσε νέο βίντεο με Ισραηλινό όμηρο: Γεμάτος αίματα εκλιπαρεί να αφεθούν ελεύθεροι όλοι οι κρατούμενοι
Στο βίντεο των 4 λεπτών, απεικονίζεται ο 36χρονος όμηρος Μαξίμ Χερκίν να είναι ξαπλωμένος και να αναφέρει πως τραυματίστηκε μετά από ισραηλινό βομβαρδισμό
Maxim Herkin 1