Κόσμος

Διερευνητικές: Η πρώτη αντίδραση της Τουρκίας – Τι λένε διπλωματικές πηγές

Τα θέματα που συζήτησαν η ελληνική και η τουρκική αντιπροσωπεία κατά τη συνάντηση στην Κωνσταντινούπολη. Στην Αθήνα ο επόμενος γύρος επαφών, σύμφωνα με ελληνικές διπλωματικές πηγές.
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές της Τουρκίας κατά τη διάρκεια των διερευνητικών επαφών στο παλάτι του Ντολμά Μπαχτσέ συζητήθηκαν η υπάρχουσα κατάσταση, οι τελευταίες εξελίξεις καθώς και τα επόμενα βήματα που πιθανόν θα γίνουν. Η πολυαναμενόμενη συνάντηση άρχισε στις 11 το πρωί και ολοκληρώθηκε στις 3.30 το μεσημέρι.

Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, η τουρκική αντιπροσωπία έθεσε στους Έλληνες συνομιλητές της θέματα όπως η αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, θέματα γκρίζων ζωνών, δηλαδή νησιά που δεν έχουν ονομαστικά ανατεθεί στην Ελλάδα, θέμα εναέριου χώρου και ζήτησαν την δημιουργία μηχανισμού για το προσφυγικό.

dolmabache

Η ελληνική αποστολή, της οποίας ηγείται ο διπλωμάτης Παύλος Αποστολίδης που ασχολείται με το θέμα από το 2010, κάθισε στο ίδιο τραπέζι με την τουρκική που έχει επικεφαλής τον Σεντάτ Ονάλ, υφυπουργό Εξωτερικών της γείτονος, τον Τσαγατάι Ερτσιγές (Δ/ντής αεροναυτιλιακών του τουρκικού ΥΠΕΞ), ο οποίος κατά καιρούς είχε χρησιμοποιήσει ακραία ρητορική, ενώ στις σημερινές διερευνητικές συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του Τούρκου Προέδρου Ιμπραήμ Καλίν.

Η σημερινή συνάντηση επρόκειτο να διεξαχθεί σε ξενοδοχείο όμως τελικά μεταφέρθηκε στο γραφείο της τουρκικής προεδρίας στο Ντολμά Μπαχτσέ, που ο Ερντογάν χρησιμοποιεί για σημαντικές συναντήσεις σε μια κίνηση που μπορεί να ερμηνευθεί ως αναβάθμιση της όλης διαδικασίας εκ μέρους της Άγκυρας, καθώς θέλει να υποδηλώσει επιθυμία για σωστές διαπραγματεύσεις, συνεργασία και πρόθεση για εξεύρεση λύσεων.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρίγκιπας Χάρι, Έλτον Τζον και Ελίζαμπεθ Χάρλεϊ έχασαν τη «μάχη» με την Daily Μail και πληρώνουν 13 εκ. δολάρια για δικαστικά έξοδα
Οι παγκοσμίου φήμης προσωπικότητες της Βρετανίας, έχασαν στο δικαστήριο για υπόθεση παραβίασης της ιδιωτικής τους ζωής και καλούνται να καταβάλλουν το αστρονομικό ποσό
Πρίγκιπας Χάρι και Έλτον Τζον
Η Τζόντι Φόστερ, ο πρώτος πύθωνας που υποβλήθηκε σε πρωτοποριακή θεραπεία καρκίνου
Η Τζόντι Φόστερ, ένας βάρους 50 κιλών και ηλικίας 23 ετών, ζει στον ζωολογικό κήπο του Τσέστερ - Καθώς η ζωή της βρισκόταν σε κίνδυνο, οι κτηνίατροι δοκίμασαν την ηλεκτροχημειοθεραπεία
Πύθωνας