Κόσμος

Δημοψήφισμα στην Καταλονία: Ποινικές διώξεις κατά των βουλευτών που το ενέκριναν

Το γραφείο του κρατικού εισαγγελέα της Ισπανίας ανακοίνωσε σήμερα ότι θα ασκήσει ποινικές διώξεις σε βάρος των βουλευτών του κοινοβουλίου της Καταλονίας που ενέκριναν χθες τη διοργάνωση ενός δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία, το οποίο σύμφωνα με την ισπανική κυβέρνηση είναι παράνομο.

Ο γενικός εισαγγελέας Χοσέ Μανουέλ Μάσα δήλωσε στους δημοσιογράφους πως το γραφείο του θα ασκήσει επίσης ποινικές διώξεις σε βάρος των μελών της κυβέρνησης της Καταλονίας που υπέγραψαν τον νόμο.

Ο Μάσα είπε πως ζήτησε από τις δυνάμεις ασφαλείας της Ισπανίας να ερευνήσουν οποιεσδήποτε προετοιμασίες της καταλανικής κυβέρνησης προκειμένου να διοργανώσει το δημοψήφισμα.

Η πλειοψηφία των βουλευτών στο κοινοβούλιο της Καταλονίας ψήφισαν χθες υπέρ της διεξαγωγής ενός δημοψηφίσματος για την απόσχιση από την Ισπανία την 1η Οκτωβρίου.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η χλιδάτη ζωή του influencer εγγονού του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο, που θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα
Ο ίδιος απορρίπτει τις κατηγορίες ότι επωφελείται από το όνομά του, τονίζοντας σε συνέντευξή του στο CNN πως ό,τι έχει αποκτήσει είναι αποτέλεσμα προσωπικής προσπάθειας
Ο εγγονός του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο
Το Ισραήλ επιδιώκει «μοντέλο Γάζας» για τον Λίβανο: Θέλει έλεγχο μέχρι τον ποταμό Λιτάνι και καταστροφή όλων των σπιτιών στα σύνορα
Ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ προειδοποίησε πως αν δεν διασφαλιστεί η ασφάλεια του βορείου Ισραήλ, οι 600.000 εκτοπισμένοι Λιβανέζοι δεν θα επιστρέψουν στα σπίτια τους
Ποταμός Λιτάνι 5