Κόσμος

Δήμος απειλεί να σκοτώσει τα κατοικίδια όσων δεν πληρώνουν φόρους

Σύμφωνα με το έγγραφο ο δήμος απαιτεί "την εξολόθρευση των σκύλων που ανήκουν σε πολίτες οι οποίοι δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί.

Ο δήμος ενός μικρού χωριού στο βόρειοδυτικό τμήμα της Ελβετίας, του Ρέκονβιλ, απειλεί να θανατώνονται τα σκυλιά όσων ιδιοκτητών τους αρνούνται να πληρώνουν τον τοπικό φόρο για τα ζώα, σύμφωνα με επίσημο δημοτικό έγγραφο που δημοσιοποιήθηκε από την εφημερίδα “20 Λεπτά”.

Σύμφωνα με το έγγραφο ο δήμος απαιτεί “την εξολόθρευση των σκύλων που ανήκουν σε πολίτες οι οποίοι δεν πληρώνουν το φόρο που τους αναλογεί λόγω της κατοχής σκύλου” με βάση νόμο που ψηφίστηκε το 1904 και ισχύει μέχρι σήμερα.

Μετά από την έντονη αντίδραση που προκάλεσε στους κατοίκους το έγγραφο αυτό και τη μεγάλη αρνητική δημοσιότητα από τον ελβετικό Τύπο, ο δήμος θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, εξηγεί σε ανακοίνωσή του ότι απλώς ήθελε να υπενθυμίσει στους ιδιοκτήτες σκύλων τις υποχρεώσεις τους.

“Δεν θέλουμε σε καμία περίπτωση να σκοτώσουμε τους σκύλους απλώς θέλουμε να συγκεντρώνουμε τους φόρους” ανέφερε ο αντιδήμαρχος Χάιντς Ζίγκριστ.

“Υπάρχουν πάνω από 300 σκυλιά στο δήμο μας και πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες τους που δεν πληρώνουν το ποσό των 50 ελβετικών φράγκων (40 ευρώ) για κάθε ζώο. Ζητάμε απλώς την εφαρμογή του νόμου”, πρόσθεσε.

Καταλήγοντας ο αντιδήμαρχος υπογράμμισε ότι πριν την έκδοση του επίμαχου εγγράφου είχαν σταλεί σε όλους τους αμελείς ιδιοκτήτες σκύλων επιστολές που τους θύμιζαν την υποχρέωσή τους.

Ο πρόεδρος της ελβετικής οργάνωσης Προστασίας των Ζώων, Χάιντς Λίνχαρντ δήλωσε ότι ο νόμος του 1904 δεν εφαρμόστηκε ποτέ και δεν είναι πλέον σε ισχύ, αλλά προειδοποίησε πως στην περίπτωση εφαρμογής του από το δήμο του Ρέκονβιλ “η οργάνωση θα καταθέσει ποινική αγωγή κατά των υπευθύνων.”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά βοήθεια από τη φυλακισμένη σύντροφο του Επστάιν – Αναμένεται να δώσει κατάθεση
Ο Ντόναλντ Τραμπ και η κυβέρνησή του επιδιώκουν να διαχειριστούν την οργή ενός μέρος της βάσης τους, που τον κατηγορεί εδώ και δύο εβδομάδες για έλλειψη διαφάνειας στην υπόθεση του Τζέφρι Επστάιν
Φωτογραφία Αρχείου 1
Η Γη περιστρέφεται ταχύτερα – Σήμερα η πιο μικρή ημέρα στην ιστορία κατά 1,34 χιλιοστά του δευτερολέπτου
Το μήκος μιας ημέρας είναι ο χρόνος που χρειάζεται ο πλανήτης για να ολοκληρώσει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά του -24 ώρες ή 86.400 δευτερόλεπτα κατά μέσο όρο
Η Γη περιστρέφεται ταχύτερα – Σήμερα η πιο μικρή ημέρα στην ιστορία κατά 1,34 χιλιοστά του δευτερολέπτου 1
Βρετανία: 65χρονος καταδικάστηκε για κατασκοπεία υπέρ ξένης μυστικής υπηρεσίας – Τον «παγίδευσαν» Βρετανοί πράκτορες
Ο Χάουαρν Φίλιπς νόμιζε ότι έδωσε προσωπικά στοιχεία του πρώην Υπουργού Άμυνας Γκραντ Σαπς σε Ρώσους πράκτορες οι οποίοι όμως ήταν στην πραγματικότητα Βρετανοί αξιωματικοί
Βρετανική αστυνομία