Κόσμος

Δολοφονία Σίνζο Άμπε: Μεσίστιες οι σημαίες στις ΗΠΑ μέχρι τις 10 Ιουλίου

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν διέταξε να κυματίζουν μεσίστιες οι σημαίες μέχρι τις 10 Ιουλίου, ως φόρο τιμής στον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε που δολοφονήθηκε το πρωί της Παρασκευής.

Ο Άμπε ήταν «υπερήφανος υπηρέτης του ιαπωνικού λαού και πιστός φίλος των Ηνωμένων Πολιτειών», ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Αμερικανός πρόεδρος. «Ακόμη και τη στιγμή που δέχθηκε την επίθεση και σκοτώθηκε, ασχολιόταν με το δημοκρατικό έργο, στο οποίο αφιέρωσε τη ζωή του», πρόσθεσε.

Ο Μπάιντεν σκοπεύει να επισκεφθεί αργότερα την πρεσβεία της Ιαπωνίας στην Ουάσινγκτον για να υπογράψει στο βιβλίο συλλυπητηρίων. Είπε επίσης ότι προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας, τον Φούμιο Κισίντα, τον οποίο αποκάλεσε «πολύ σταθερό άνθρωπο», προσθέτοντας ότι η Ιαπωνία είναι «ένας πολύ, πολύ σταθερός σύμμαχος».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στη φυλακή 38χρονη για την «κλοπή του αιώνα» στο Λούβρο - Ήταν ο «δορυφόρος» της ληστρικής επιχείρησης
Ένας Αλγερινός και ένας οδηγός ταξί, οι οποίοι είχαν ήδη συλληφθεί θεωρείται ότι είναι οι δύο που διέρρηξαν την γκαλερί «Apollon», αφαιρώντας σπάνια αντικείμενα αξίας άνω των 86 εκατομμυρίων ευρώ
Κόσμος στη γυάλινη Πυραμίδα του μουσείου του Λούβρου
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα εγκαίνια του Μεγάλου Αιγυπτιακού Μουσείου, μια ανάσα από τις πυραμίδες της Γκίζας
Το μνημειώδες μουσείο που εκτείνεται σε σχεδόν 500.000 τ.μ. και είναι αφιερωμένο στον φαραωνικό πολιτισμό, στοίχισε περισσότερο από 1.000.000.000 δολάρια και απαίτησε τιτάνια έργα 20 ετών, τα οποία υποστήριξε οικονομικά και τεχνικά η Ιαπωνία
Το Μεγάλο Αιγυπτιακό Μουσείο
6