Κόσμος

Δορυφόρος θα πέσει στη Γη – Κανείς δεν ξέρει πού ακριβώς

Τουλάχιστον 26 βαριά κομμάτια του θα συγκρουστούν με τη Γη.

Προσθέστε το newsit.gr στη Google για να βλέπετε περισσότερες ειδήσεις στη μηχανή αναζήτησης

Για την ακρίβεια όσο ακόμα γυρίζει γιατί οσονούπω ο δορυφόρος της NASA θα συναντήσει … τους δημιουργούς του πίσω στη Γη, κοινώς θα πέσει.

Για να σοβαρευτούμε, η είδηση λέει ότι ένας ερευνητικός δορυφόρος που κινείται στην ανώτερη ατμόσφαιρα θα συντριβεί κάποια στιγμή αργά το βράδυ της Παρασκευής ή τα ξημερώματα του Σαββάτου – ώρα Ελλάδος- και καθώς είναι μεγάλος σε μέγεθος ανάλογα θα είναι και τα κομμάτια του που μπορεί και να χτυπήσουν μια ολόκληρη περιοχή, προκαλώντας ίσως ζημιές.

Εκτιμάται ότι θα διασπαστεί σε περίπου 100 κομμάτια – κάποια με βάρος έως και 135 κιλά- από τα οποία περίπου 26 θα καταλήξουν στη Γη.
Το που θα πέσει είναι μεγάλο μυστήριο. Η ίδια η NASA έχει αφήσει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά, καθώς λέει απλά πως «είναι ακόμη νωρίς να προσδιοριστεί ο χρόνος και η τοποθεσία επανεισόδου με μεγαλύτερη βεβαιότητα, όμως οι προβλέψεις θα γίνουν πιο συγκεκριμένες μέσα στις επόμενες 24 με 48 ώρες».

Το μόνο “βέβαιο” είναι ότι θα συντριβεί πριν κάνει πέρασμα πάνω απ’ τις ΗΠΑ. Κάπως έτσι στο internet άρχισαν τα στοιχήματα!
Ιρλανδική ιστοσελίδα στοιχημάτων δίνει την ευκαιρία σε όσους το επιθυμούν να ποντάρουν πού θα συντριβούν τα διαστημικά απόβλητα. Οι πιθανότητες ένα ή περισσότερα θραύσματα να καταλήξουν στην Ιρλανδία διαμορφώνονται στις 66 προς 1. Σε δημοσκόπηση στην ιστοσελίδα του ABC News, στην ερώτηση «πού πιστεύετε ότι θα συντριβεί ο UARS», ένας στους δύο αναγνώστες απαντούν «στο σπίτι μου!».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πρωτοφανή πρωτόκολλα ασφαλείας για τον Πούτιν – Απομονωμένος σε καταφύγια υπό τον φόβο δολοφονίας
Ο Ρώσος πρόεδρος δεν επισκέπτεται τις κατοικίες του στην περιοχή της Μόσχας και στο Βάλνταϊ - Μάγειρες, φωτογράφοι και σωματοφύλακες απαγορεύεται να χρησιμοποιούν δημόσιες συγκοινωνίες και ηλεκτρονικές συσκευές κοντά του, ενώ τα σπίτια τους παρακολουθούνται
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν
Μυστήριο με αμερικανικό αεροσκάφος ανεφοδιασμού – Εξέπεμψε SOS πάνω από τα Στενά του Ορμούζ και χάθηκε
Το γεγονός μάλιστα ότι αμέσως μετά την εξαφάνισή του απογειώθηκαν από τη βάση Αλ Ουντέιντ στο Κατάρ δύο ελικόπτερα H125, δείχνει ότι είχε ξεκινήσει επιχείρηση έρευνας και διάσωσης
Αεροσκάφος ανεφοδιασμού