Κόσμος

ΕΕ: «Η σελίδα του Ντόναλντ Τραμπ έχει γυρίσει» λέει ο Σαρλ Μισέλ

Τη δύσκολη συνεργασία της ΕΕ με τις ΗΠΑ κατά τη διακυβέρνηση Τραμπ τόνισε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο rtbf.

«Η σελίδα του Ντόναλντ Τραμπ έχει γυρίσει» σημείωσε ο κ. Μισέλ επισημαίνοντας ότι είναι ο άνθρωπος του παρελθόντος στη διεθνή κοινή γνώμη.

«Επικοινώνησα με τον Τζο Μπάιντεν μετά την εκλογή του, έχουμε την προοπτική να ανανεώσουμε έναν στενότερο διάλογο και μια συμμαχία βασισμένη σε κοινές αξίες: τη δημοκρατία, το κράτος δικαίου, την ελευθερία» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και προσέθεσε ότι « αυτό δεν σημαίνει ότι θα συμφωνούμε πάντα σε όλα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι Ηνωμένες Πολιτείες θα έχουν μερικές φορές πιο δύσκολες συζητήσεις, για παράδειγμα σχετικά με το εμπόριο».

Αναφορικά με τις σχέσεις της ΕΕ με τις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της θητείας του Ντόναλντ Τραμπ, ο Σαρλ Μισέλ επισήμανε ότι «η επαφή της κυβέρνησης Τραμπ με τα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ήταν πολύ περιορισμένη για πολλούς μήνες. Η συνεργασία ήταν πολύ δύσκολη».

«Θα μπορούσα να φέρω το ένα παράδειγμα μετά το άλλο» σημείωσε ο Σαρλ Μισέλ συμπληρώνοντας ότι «όσον αφορά τη συμπεριφορά αυτής της διοίκησης και τις ενέργειές της, είχαμε την εντύπωση ότι οι κόκκινες γραμμές περνούσαν η μία την άλλη μέχρι το αποκορύφωμα εχθές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Επικριτής του Τραμπ ο 40χρονος που πυροβόλησε και έκαψε εκκλησία Μορμόνων στο Μίσιγκαν - 4 οι νεκροί
Ο δράστης που είναι ένας 40χρονος πεζεναύτης φέρεται να έχει μια πινακίδα με την ένδειξη «Σταματήστε τον Τραμπ» στο σπίτι του - Οι πιστοί στην εκκλησία έπεσαν πάνω σε παιδιά για να τα προστατεύσουν από τα πυρά του ενόπλου που έπεσε νεκρός τους αστυνομικούς
Πυροβολισμοί με νεκρούς στο Μίτσιγκαν