Πέμπτη, 29 Φεβ.
18oC Αθήνα

ΕΕ: Πάνω από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη εστάλησαν στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

ΕΕ: Πάνω από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη εστάλησαν στην Ελλάδα για τις πυρκαγιές

Τεράστια είναι η βοήθεια που έχει προσφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση στην Ελλάδα για την αντιμετώπιση των πυρκαγιών που έχουν ξεσπάσει στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες. 

Συγκεκριμένα περισσότεροι από 350 πυροσβέστες, 50 οχήματα και 12 αεροσκάφη έχουν επιστρατευτεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να συνδράμουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών στην Ελλάδα, αναφέρει με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ (πρ. Twitter), ο εκπρόσωπος της Επιτροπής, Μπάλας Ουζβάρι.

«Ενώ η καλοκαιρινή περίοδος φτάνει σιγά σιγά στο τέλος της, οι πυρκαγιές συνεχίζουν να μαίνονται σε όλη την ήπειρο. Μία ντουζίνα αεροσκάφη, πάνω από 350 πυροσβέστες, πάνω από 50 οχήματα κινητοποιήθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βοηθήσουν στη μάχη με τις φλόγες σε όλη την Ελλάδα».

Εξάλλου, με ανάρτησή στο Χ, ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας και Ανθρωπιστικής Βοήθειας αναφέρει: «Τρία πυροσβεστικά αεροπλάνα του rescEU από τη Γαλλία και δύο από την Ισπανία συμμετέχουν στις προσπάθειες αντιμετώπισης των πυρκαγιών στην Ελλάδα. Συνολικά, έχουμε κινητοποιήσει 12 αεροσκάφη που σταθμεύουν σε 7 κράτη μέλη. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιχείρηση εναέριας πυρόσβεσης μέσω του rescEU μέχρι σήμερα».

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις