Κόσμος

Έφθασαν στην Αυστρία τα πρώτα εμβόλια κατά του κορονοϊού

Με ένα ειδικά διαμορφωμένο φορτηγό-ψυγείο, συνοδευόμενο από αστυνομικά οχήματα, έφθασαν το πρωί του Σαββάτου (26/12) στη Βιέννη, οι πρώτες 10.000 δόσεις του εμβολίου της Biontech/Pfizer, όπως ανακοίνωσε το απόγευμα το υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας.

Η μεταφορά του πολύτιμου φορτίου είχε ξεκινήσει στο Πουρς του Βελγίου, και στις 2.00 τα ξημερώματα μονάδες των ομόσπονδων αρχών κυκλοφορίας Βιέννης και ‘Ανω Αυστρίας το παρέλαβαν στο συνοριακό σταθμό Σούμπεν της επαρχίας Σέρντινγκ στα γερμανο-αυστριακά σύνορα.

Η παράδοση έγινε στη συνέχεια στις φαρμακευτικές αποθήκες της Herba Chemosan στο Σίμερινγκ, τον ενδέκατο τομέα της Βιέννης, όπου και αποθηκεύονται σε θερμοκρασία -74 βαθμών Κελσίου και από όπου θα διανεμηθούν κατόπιν σε ολόκληρη την Αυστρία.

Click4more: Ξεκινάμε: Σακελλαροπούλου, Μητσοτάκης, Τσιόδρας, Μητροπολίτης Ναυπάκτου, νοσηλεύτρια οι πρώτοι που εμβολιάζονται

Τις αποθήκες επισκέφθηκαν μετά το μεσημέρι εκπρόσωποι της πολιτικής, η υπουργός ‘Αμυνας Κλαούντια Τάνερ και οι κυβερνήτες των ομόσπονδων κρατιδίων της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ και Κάτω Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ-Λάιτνερ.

Όπως εξήγησε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Herba Chemosan Αντρέας Βίντισαουερ, μόνο η πρώτη παρτίδα των εμβολίων αποθηκεύεται εξ ολοκλήρου στο Σίμερινγκ, όλες οι άλλες θα παραδοθούν σε συνολικά 17 υποκαταστήματα σε όλη την Αυστρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, ένα φιαλίδιο αρκεί για πέντε εμβολιασμούς, ενώ οι γιατροί, θα παραλαμβάνουν σετ με σύριγγες μαζί με το εμβόλιο, το οποίο, φθάνοντας στον τελικό χρήστη, δεν θα έχει πλέον την τόσο χαμηλή θερμοκρασία όσο στην αποθήκη, αλλά η θερμοκρασία θα κυμαίνεται μεταξύ συν δύο και οκτώ βαθμούς Κελσίου.

Click4more: Γερμανία: Μια υπεραιωνόβια γυναίκα, ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε κατά του κορονοϊού

Οι πρώτοι εμβολιασμοί, παρουσία του Αυστριακού ομοσπονδιακού καγκελάριου Σεμπάστιαν Κουρτς και μελών της κυβέρνησης, θα γίνουν αύριο το πρωί στις 9.00 τοπική ώρα (10.00 ώρα Ελλάδας) στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο της Βιέννης σε πέντε εθελοντές, ηλικίας άνω των 80 ετών, που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες.

Στο νοσοκομείο αναφοράς Covid-19, στο Φαβορίτεν, στον δέκατο τομέα της Βιέννης, θα ακολουθήσει το μεσημέρι ο επόμενος εμβολιασμός, ο οποίος. σύμφωνα με τον κυβερνήτη και δήμαρχο της Βιέννης Μίχαελ Λούντβιγκ, θα γίνει στον Κρίστοφ Βένις, τον διευθυντή του εκεί τμήματος λοιμώξεων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Πάπας Λέων στο χριστουγεννιάτικο μήνυμά του: «Αναθέτουμε όλη την ευρωπαϊκή ήπειρο στον Πρίγκιπα της Ειρήνης» – Η αναφορά του στη Γάζα και τους πρόσφυγες
«Πώς να μην θυμηθούμε τις σκηνές της Γάζας, οι οποίες εδώ και πολλές εβδομάδες είναι εκτεθειμένες στην βροχή, στον άνεμο και στο κρύο, αλλά και εκείνες τόσων άλλων προσφύγων κάθε ηπείρου» ανέφερε ο πάπας
πάπας λέων
Χριστουγεννιάτικη επικοινωνία Ζελένσκι με τους Αμερικανούς απεσταλμένους Γουίτκοφ και Κούσνερ για την Ουκρανία - «Ήταν μία καλή συζήτηση»
«Ελπίζω ότι οι συμφωνίες που επιτεύχθηκαν σήμερα με την ευκαιρία των Χριστουγέννων και οι ιδέες που συζητήσαμε θα αποδειχθούν χρήσιμες»
REUTERS