Site icon NewsIT
18:51 Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2015

Εισαγγελέας για Στρος Καν: “Να αθωωθεί! Έχει κακή φήμη”

Την «ξεκάθαρη και απλή» αθώωση του πρώην διευθυντή του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Ντομινίκ Στρος-Καν, από την κατηγορία της μαστροπείας και την ενδεχόμενη εμπλοκή του σε ένα οργανωμένο δίκτυο πορνείας ζήτησε σήμερα ο εισαγγελέας στο ποινικό δικαστήριο της Λίλλης.

ΦΩΤΟ: REUTERS

ΦΩΤΟ: REUTERS

«Σταθμίζοντας όλα τα στοιχεία υπέρ και εις βάρος του κατηγορουμένου, θεωρώ ότι ούτε τα στοιχεία που προέκυψαν από την προανάκριση ούτε από τις καταθέσεις δεν επέτρεψαν να τεκμηριωθεί η ενοχή του κ. Στρος-Καν» δήλωσε ο εισαγγελέας της Λίλλης (βόρεια Γαλλία) Φρεντερίκ Φεβρ.

Μιλώντας στο ποινικό δικαστήριο της Λίλλης, ο εισαγγελέας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η «κακή φήμη» του επικρατέστερου για τις προεδρικές εκλογές του 2012 «δε μπορεί σε καμία περίπτωση να αποτελεί τεκμήριο ενοχής». Και διερωτήθηκε: «ένας ισχυρός άνδρας είναι απαραίτητα ένοχος;».

Κατά τη διάρκεια της αγόρευσης του εισαγγελέα, ο πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ καθόταν στο έδρανό του, είχε τα χέρια σταυρωμένα και άκουγε προσεκτικά.

Η πρόταση της εισαγγελίας καθιστά λιγότερο πιθανό το ενδεχόμενο να καταδικαστεί ο άλλοτε πανίσχυρος πολιτικός άνδρας, ηλικίας 65 ετών. Η δίκη θα ολοκληρωθεί αυτήν την εβδομάδα με τις τελικές αγορεύσεις της υπεράσπισης αύριο, ωστόσο δεν αναμένεται να εκδοθεί ετυμηγορία σύντομα.

Ο Ντομινίκ Στρος-Καν δεν αποδέχθηκε ποτέ ότι γνώριζε πως συμμετείχαν ιερόδουλες στις ερωτικές βραδιές στις οποίες κι εκείνος έπαιρνε μέρος.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version