Site icon NewsIT

Εισβολή στην Ουκρανία: Δεν μας νοιάζουν οι κυρώσεις, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν

25.02.2022 | 14:39
Εισβολή στην Ουκρανία: Δεν μας νοιάζουν οι κυρώσεις, δηλώνει ο εκπρόσωπος του Βλαντιμίρ Πούτιν

Μπορεί οι κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία, μετά την εισβολή στην Ουκρανία, να προκαλέσουν προβλήματα στη Μόσχα, όμως το Κρεμλίνο είναι σίγουρο ότι θα επιλυθούν, όπως δήλωσε και ο Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, δεν σχολίασε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά τόνισε ότι η χώρα του έχει μειώσει την εξάρτησή της από τις ξένες εισαγωγές σκόπιμα, ακριβώς για να προστατευθεί από την απειλή κυρώσεων, όπως στην προκειμένη περίπτωση.

Εξάλλου, ο ίδιος σημείωσε ότι η Ρωσία θα επιβάλλει τις δικές της κυρώσεις στη Δύση, στη βάση της αμοιβαιότητας. Παράλληλα, δεν σχολίασε το πόσο θα διαρκέσει η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και παρέπεμψε στον στρατό τις ερωτήσεις σχετικά με θανάτους Ουκρανών αμάχων.

Η Μόσχα θα αναλύσει την πρόταση του Ζελένσκι, κατέληξε, σημειώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει αλλάξει αυτό που αναμένει η Μόσχα από το Κίεβο.

Η Ρωσία αξιώνει από καιρό εγγυήσεις ότι η Ουκρανία δεν θα ενταχθεί ποτέ στο ΝΑΤΟ ή δεν θα επιτρέψει στη Συμμαχία να αναπτύξει στρατό και όπλα στο έδαφός της.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version