Κόσμος

Εισβολή στην Ουκρανία: Πάνω από 120 τραυματίες στη Μαριούπολη – «Οι γιατροί δεν φεύγουν από τα νοσοκομεία»

Πάνω από 120 κάτοικοι της Μαριούπολης, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, έχουν τραυματιστεί εξαιτίας ρωσικών αεροπορικών επιδρομών. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης, ο Βαντίμ Μποϊτσένκο, νωρίτερα σήμερα (02.03.2022).

Σύμφωνα με όσα είπε ο Μποϊτσένκο στο ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων UNIAN τις πρώτες πρωινές ώρες, «ο αριθμός των τραυματισμένων αμάχων στη Μαριούπολη μεγαλώνει καθημερινά». «Στα νοσοκομεία μας νοσηλεύονται 128 άνθρωποι. Οι γιατροί μας δεν πάνε πλέον καν σπίτι τους», πρόσθεσε.

Οι πληροφορίες που έδωσε ο δήμαρχος της Μαριούπολης δεν είναι δυνατό να επαληθευτούν με ανεξάρτητο τρόπο, σημειώνει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Η Μαριούπολη βρίσκεται κοντά στις περιοχές που ελέγχουν οι αυτονομιστές και είναι το τελευταίο λιμάνι στρατηγικής σημασίας στην Αζοφική Θάλασσα που παραμένει υπό κυβερνητικό έλεγχο.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Ο Θεός έπλασε τη γυναίκα και έσπασε το καλούπι – Έφυγε από τη ζωή η πιο όμορφη του κόσμου
Ηθοποιός και τραγουδίστρια, παγκόσμια σούπερ σταρ, κοινωνικό φαινόμενο και ακτιβίστρια για τα δικαιώματα των ζώων, η Μπριζίτ Μπαρντό, άφησε την τελευταία της πνοή σε ηλικία 91 ετών στο σπίτι της στο Σεν Τροπέ
Η Μπριζίτ Μπαρντό υπήρξε για δεκαετίες το απόλυτο είδωλο