Κόσμος

Έκλεισε το Λούβρο που απειλείται από τις πλημμύρες!

To μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι θα παραμείνει κλειστό αύριο Παρασκευή προκειμένου να απομακρυνθούν «για προληπτικούς λόγους» πολύτιμα έργα τέχνης που απειλούνται από τις πλημμύρες καθώς η στάθμη του Σηκουάνα ολοένα κι ανεβαίνει, ανακοίνωσε σήμερα η διεύθυνση του μουσείου.

Σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προς το προσωπικό το οποίο περιήλθε σε γνώση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς επισημαίνεται:
«Το μουσείο θα παραμείνει κλειστό στο κοινό αύριο για προληπτικούς λόγους: το κοινό ή το προσωπικό του μουσείου δεν διατρέχουν κανέναν κίνδυνο αλλά (το μέτρο αυτό) θα μας επιτρέψει να απομακρύνουμε ήρεμα κάποιες συλλογές έργων τέχνης που είναι απαραίτητο» να μεταφερθούν σε άλλο σημείο.
«Ο στόχος είναι να μεταφέρουμε σε ασφαλές μέρος τα έργα τέχνης που βρίσκονται εκτεθειμένα σε χώρους που απειλούνται από τις πλημμύρες και να τα εγκαταστήσουμε σε αίθουσες σε υψηλότερους ορόφους» διευκρίνισε η διεύθυνση του Λούβρου, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο.
Τουλάχιστον 9 εκατομμύρια άνθρωποι επισκέπτονται ετησίως το Λούβρο, το πλέον δημοφιλές μουσείο στον κόσμο.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τουρκικό ΥΠΕΞ για Patriot στην Κάρπαθο: «Δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα στα νησιά του Αιγαίου»
«Δεν υπάρχει κανένα ζήτημα ανοικτό προς συζήτηση σχετικά με το αντικειμενικό νομικό καθεστώς των νησιών του Ανατολικού Αιγαίου και των Δωδεκανήσων, τα οποία έχουν τεθεί υπό μη στρατιωτικό καθεστώς»
FILE - A Patriot missile mobile launcher is displayed outside the Fort Sill Army Post near Lawton, Okla., on March 21, 2023. (AP Photo/Sean Murphy, File) 9