Κόσμος

Έκλεψαν 54 εκατ. δολάρια από φορτηγάκι χρηματαποστολής

Ένοπλοι επιτέθηκαν σήμερα σ' ένα φορτηγάκι χρηματαποστολής στη Σύρτη, στο κέντρο της Λιβύης, και έκλεψαν λιβυκά δηνάρια και ξένα νομίσματα αξίας άνω των 54 εκατ. δολαρίων, μετέδωσε το λιβυκό πρακτορείο ειδήσεων LANA.

“Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε επίθεση από δέκα βαριά οπλισμένους άνδρες (…) που έκλεψαν ένα χρηματικό ποσό 53 εκατ. λιβυκών δηναρίων” (42 εκατ. δολάρια) και το ισόποσο άνω των 12 εκατ. δολαρίων σε αμερικανικά νομίσματα και σε ευρώ, μετέδωσε το πρακτορείο.

Σύμφωνα με το LANA, το οποίο επικαλείται έναν εργαζόμενο του καταστήματος της λιβυκής κεντρικής τράπεζας στη Σύρτη, ο οποίος βρισκόταν μέσα στο φορτηγάκι, τα χρήματα είχαν μεταφερθεί από την Τρίπολη στη Σύρτη αεροπορικώς.

Το φορτηγάκι της χρηματαποστολής δέχθηκε την επίθεση στην οδό ανάμεσα στο αεροδρόμια και την πόλη, που βρίσκεται σε απόσταση 500 χλμ. ανατολικά της Τρίπολης, πρόσθεσε το πρακτορείο χωρίς να διευκρίνισει αν η επίθεση προκάλεσε θύματα.

Μόνον ένα αυτοκίνητο ασφαλείας συνόδευε το φορτηγάκι και οι φρουροί “δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στους δέκα επιτιθέμενους”, εξήγησε η πηγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Σοκ με μωρό που βρέθηκε παρατημένο να μεγαλώνει σε πορτ-μπαγκάζ

Πέντε νεκροί και 38 τραυματίες από την “τρελή κούρσα” στην πλατεία Τιενανμέν

Ξοδεύτηκε ο Πάπας! Έδωσε 200 ευρώ σε άστεγο

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονιστικό αντίο στην 6χρονη Χιντ από τη Γάζα – Το πορτρέτο της που «σκέπασε» την παραλία στη Βαρκελώνη
«Τα παιδιά της Γάζας δεν ζητούν συμπόνια. Ζητούν το δικαίωμά τους να ζήσουν, να κοιμούνται χωρίς φόβο, να παίζουν χωρίς βόμβες, να μεγαλώσουν, απλά να μεγαλώσουν»
Χιντ Ρατζάμπ
Μελάνια Τραμπ: Παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ της «Melania» με αστρονομική χρηματοδότηση εκατομμυρίων δολαρίων από την Amazon
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Amazon έχει επενδύσει έως και σχεδόν 40 εκατομμύρια δολάρια στο σχέδιο, με το 70% και πλέον των οποίων να πηγαίνει στη Μελάνια Τραμπ
Η Μελάνια Τραμπ