Κόσμος

Εκπαιδευόμενοι καθηγητές γυμνασίου δεν ξέρουν που είναι ο Ειρηνικός Ωκεανός!

Έρευνα στο Βέλγιο έδειξε πως μεγάλος αριθμός εκπαιδευόμενων καθηγητών Γυμνασίου δεν διαθέτει τις στοιχειώδεις γνώσεις Γεωγραφίας, Πολιτικής και Ιστορίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας, από τους τελειόφοιτους μελλοντικούς καθηγητές ο ένας στους τρεις δεν μπορούσε να εντοπίσει τις ΗΠΑ στον παγκόσμιο χάρτη και σχεδόν οι μισοί δεν γνώριζαν πού βρίσκεται ο Ειρηνικός Ωκεανός.

Όταν είδαν τη φωτογραφία του Μάο Τσε Τουνγκ, δύο στους τρεις δεν μπόρεσαν να τον αναγνωρίσουν, ενώ οι περισσότεροι απάντησαν ότι πρόκειται για τον εκλιπόντα ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-ιλ.

Οι ερευνητές στο Καθολικό Πανεπιστήμιο Λίμπουργκ ζήτησαν απαντήσεις από χίλιους φοιτητές σε οκτώ σχολές εκπαίδευσης καθηγητών στην φλαμανδική περιοχή του Βελγίου.

Η εξέταση, που περιελάμβανε 114 ερωτήσεις πολλαπλών επιλογών, πραγματοποιήθηκε γιατί οι μαθητές παρουσίασαν πολλές φορές κενά σε θέματα γενικών γνώσεων, εξήγησαν οι ερευνητές που την διεξήγαγαν.

Οι φοιτητές εκείνοι που παρακολουθούσαν ειδήσεις και διάβαζαν εφημερίδες είχαν καλύτερες επιδόσεις από τους άλλους, εξήγησαν οι επιστήμονες.


Διαβάστε περισσότερες παράξενες ειδήσεις στη σχετική κατηγορία του Newsit

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Λιβύη κατά της Ελλάδας για τα «οικόπεδα» ανοιχτά από την Κρήτη: «Παραβιάζουν κυριαρχικά μας δικαιώματα»
Επικαλούμενο ανυπόστατες αξιώσεις που εδράζονται στο ανυπόγραφο και διεθνώς απομονωμένο τουρκολιβυκό μνημόνιο, το ΥΠΕΞ της Λιβύης αμφισβητεί τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας
Χάρτης του παράνομου τουρκο-λιβυκού μνημονίου
Γνώριζε γυναίκες σε dating app, τις νάρκωνε και τις βίαζε - Ισόβια στο «σεξουαλικό αρπακτικό» με το διδακτορικό και τα χλιδάτα ρούχα στη Βρετανία
Χρησιμοποιούσε κρυφές ή φορητές κάμερες για να καταγράψει τους βιασμούς - Σε ορισμένες περιπτώσεις, κρατούσε προσωπικά αντικείμενα από τα θύματά του ως ενθύμια
Ο Zhenhao Zou
1
Το Ιράν είχε απευθείας συνομιλίες με τις ΗΠΑ – «Δεν επιστρέφει στις διαπραγματεύσεις αν δεν σταματήσει τις επιθέσεις το Ισραήλ»
Ο Τραμπ θέλει η Τεχεράνη να σταματήσει τον εμπλουτισμό ουρανίου, ενώ ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ έχει δηλώσει ότι το δικαίωμα του εμπλουτισμού ουρανίου είναι αδιαπραγμάτευτο
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ 1