Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στην πλατεία Ταξίμ – Φόβοι για νεκρούς

Έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη, κοντά στην πλατεία Ταξίμ – Φόβοι για νεκρούς

Ισχυρή έκρηξη συγκλόνισε την Κωνσταντινούπολη το μεσημέρι της Κυριακής (13.11.2022). Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για τουλάχιστον 11 τραυματίες, αλλά θεωρείται δεδομένο πως υπάρχουν νεκροί αφού όλα έγιναν στον πιο πολυσύχναστο δρόμο του Πέρα, που ήταν, λόγω και της ημέρας, γεμάτος κόσμο. 

Η έκρηξη σημειώθηκε περίπου στις 15:30 το μεσημέρι στη διάσημη λεωφόρο Ιστικλάλ, κοντά και στην πλατεία Ταξίμ, στην Κωνσταντινούπολη την ώρα που κόσμος περπατούσε αμέριμνος και έκανε βόλτα στα μαγαζιά. Από τη λεωφόρο Ιστικλάλ περνά καθημερινά σχεδόν 1 εκατ. κόσμος.

Δεν είναι ακόμη γνωστό αν πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας, τρομοκρατική επίθεση ή η έκρηξη προκλήθηκε από κάποια άλλη αιτία, υπάρχουν όμως αναφορές ότι πρόκειται για βόμβα που είχαν αφήσει έξω από μαγαζί με ρούχα. Η πρώτη ενημέρωση αναφέρει πως υπάρχουν 11 τραυματίες, αλλά οι σοκαριστικές εικόνες από το σημείο δείχνουν πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερις νεκροί, ενώ ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης, ο οποίος μένει κοντά στο σημείο, μετέδωσε ότι οι νεκροί είναι πέντε!

Η στιγμή της έκρηξης έχει καταγραφεί σε συγκλονιστικό βίντεο, όπως και ο πανικός που επικράτησε. Η περιοχή αποκλείστηκε, γέμισε ασθενοφόρα και τεθωρακισμένα, ενώ και ελικόπτερα άρχισαν να πετούν πάνω από την περιοχή. 

Οι πρώτες, ΣΚΛΗΡΕΣ, εικόνες 

https://youtu.be/GB8viGbUcMw

 

Άμεσα η περιοχή αποκλείστηκε κι έφτασαν στο σημείο ασθενοφόρα και η αστυνομία, η περιοχή του Πέρα έχει αποκλειστεί. 

Κοντά στο ελληνικό προξενείο

Το σημείο όπου έγινε η έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη είναι κοντά στο ελληνικό προξενείο, το οποίο σήμερα ήταν κλειστό. Το σημείο της έκρηξης είναι 200 μέτρα μακριά, όπως ανέφερε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, Μανώλης Κωστίδης. 

«Οι αρχές μιλούν με κάθε επιφύλαξη για βομβιστική επίθεση που φαίνεται να έχει αρκετούς τραυματίες ενδεχομένως να έχει και θύματα», μετέδωσε η ανταποκρίτρια του καναλιού στην Τουρκία Μαρία Ζαχαράκη. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις