Κόσμος

Ελεύθερη πτώση από τη στρατόσφαιρα – Έσπασε το φράγμα του ήχου! (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο λόγος για τον ανώτερο αντιπρόεδρο της Google Alan Eustace που κατέρριψε το ρεκόρ ελεύθερης πτώσης του αυστριακού Felix Baumgartner.

Πέφτοντας από αερόστατο που ανέβηκε στα 40 χιλιόμετρα ο 57χρονος Alan Eustace “άγγιξε” ταχύτητα που ξεπέρασε τα 1.300 χιλιόμετρα την ώρα, υπερβαίνοντας την ταχύτητα του ήχου.

Ο αντιπρόεδρος της Google ξεκίνησε το ταξίδι του στο διάστημα με ένα μπαλόνι γεμάτο με 35.000 κυβικά πόδια αέριου ηλίου από το αεροδρόμιο του Ρόσγουελ, στο Νέο Μεξικό. Κατόπιν, με τη χρήση ενός μικρού εκρηκτικού μηχανισμού βούτηξε στο κενό κι ένα τέταρτο αργότερα προσγειώθηκε στη Γη.

Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκε στον αυστριακό Felix Baumgartner ο οποίος πριν από 2 χρόνια έπεσε από τα 128.100 πόδια ενώ ο Eustace έφτασε στα 135.890 πόδια.

Μιλώντας στους Times ο Eustace έιπε: “Μπορούσα να δω το σκοτάδι του διαστήματος και τα στρώματα της ατμόσφαιρας, όπως δεν τα είχα δει ποτέ πριν”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκπνέει τα μεσάνυχτα η προθεσμία για την υποβολή του Μηχανογραφικού δελτίου από τους υποψηφίους των Πανελληνίων
Προτείνεται στους υποψήφιους να εκτυπώσουν ή και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό, που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου, ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους
Βαθμολογίες Πανελλήνιων Εξετάσεων