Κόσμος

Ένας Ινδός ετοιμάζει το Ipad των 32 δολαρίων!

Το όνομά του είναι Αζίμ Πρεμχί και θεωρείται ο ινδός βασιλιάς της τεχνολογίας. Το σχέδιό του ειναι να βγάλει στην αγορά ipad που θα κοστίζει 32 δολάρια.

Σύμφωνα με το Έθνος η νέα συσκευή θα κάνει την εμφάνισή της το πρώτο εξάμηνο του 2012 στα σχολέια της Ινδίας. Ο ιδιοκτήτης της ινδικής Wipro, νουμερο 36 στη λίστα του Forbes και τρίτος πλουσιότερος άνθρωπος στην Ινδία, θέλει να γεφυρώσει το ψηφιακό χάσμα που χωρίζει φτωχούς και πλούσιος στον πλανήτη μας.

Περίπου 30 ειδικοί εργάζονται ήδη πάνω στη συσκευή που φιλοδοξεί να χτυπήσει την ταμπλέτα της Apple που κοστολογείται 499 δολάρια.

Ο Πρεμχί άρχισε να ανεβαίνει τη δεκαετία του 70, όταν η IBM “διώχθηκε” από την Ινδία. Σήμερα η εταιρεία του είναι η 31 μεγαλύτερη στον κόσμο, με 4,7 δισ. δολάρια έσοδα και 122.000 υπαλλήλους. Έχει τη φήμη του γενναιόδωρου ανθρώπου αλλά και του “τσιγκούνη” καθώς μετακινείται με ένα παλιό Toyota και στο γάμο του γιου του, οι καλεσμένοι έφαγαν από χάρτινα πιάτα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τζανίν Πιρό: Η «Δικαστής Τζανίν» από τα τηλεοπτικά στούντιο του Fox News στο γραφείο του εισαγγελέα της Ουάσινγκτον
Τη συνδέει βαθιά φιλιά με τον Τραμπ - Στην πρώτη του θητεία, ο Τραμπ απένειμε προεδρική χάρη στον πρώην σύζυγό της που είχε καταδικαστεί για φορολογικά αδικήματα
Τζανίν Πιρό
Ένοχοι οι δύο άντρες που έκοψαν το εμβληματικό δέντρο Sycamore Gap στη Βρετανία το 2023
Η πτώση του δέντρου προκάλεσε φθορά σε τμήμα του Τείχους του Αδριανού, το οποίο κατασκευάστηκε από τους Ρωμαίους πριν από περίπου 2.000 χρόνια και ανήκει στα μνημεία Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO
Γενική εικόνα του δέντρου Sycamore Gap που κόπηκε, στο Northumberland