Κόσμος

Ενας νεκρός και δύο τραυματίες απο έκρηξη σε ανθρακωρυχείο

'Εκρηξη αερίου σε ανθρακωρυχείο της Σιβηρίας, σκότωσε έναν εργαζόμενο και τραυμάτισε άλλους 2.

Οπως μετέδωσαν τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, η έκρηξη έγινε στο ανθρακωρυχείο Κρασνογκόρσκαϊα, στην περιοχή Κεμέροβο.

    Κατά τις τελευταίες πληροφορίες, την ώρα της έκρηξης εργάζονταν στις σήραγγες του ορυχείου 62 άνθρωποι.Δύο απο αυτούς που τραυματίστηκαν, νοσηλεύονται με εγκαύματα.

Τα δυστυχήματα στα Ρωσικά ανθρακωρυχεία είναι συχνά, κυρίως λόγω των απαρχαιωμένων υποδομών και των παραβιάσεων των κανονισμών ασφαλείας. Υπενθυμίζεται πως τουλάχιστον 67 εργαζόμενοι είχαν χάσει τη ζωή τους από την διπλή έκρηξη μεθανίου σε ορυχείο στην Κουζμπάς (3.000 χλμ. ανατολικά της Μόσχας) τη νύχτα της 8ης προς 9η Μαΐου. Άλλοι 23 εξακολουθούν επισήμως να αγνοούνται.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα