Κόσμος

Έντι Βαν Άλεν: Δύο μοναδικές ηλεκτρικές κιθάρες του πρόωρα χαμένου θρύλου της ροκ βγαίνουν σε δημοπρασία

Λίγο καιρό μετά το θάνατο του  Έντι Βαν Άλεν δύο από τις πιο αγαπημένες ηλεκτρικές κιθάρες του θα πωληθούν σε δημοπρασία.

Ο θρύλος της ροκ Έντι Βαν Άλεν πέθανε πρόσφατα από καρκίνο. Οι κιθάρες του κιθαρίστα, συνιδρυτή του ροκ συγκροτήματος Van Halen, προσαρμοσμένες, διακοσμημένες και συναρμολογημένες από τον ίδιο τον Βαν Άλεν, θα πωληθούν σε δημοπρασία του οίκου Julien’s Auctions με θέμα τη μουσική.

Η πρώτη κιθάρα είναι διακοσμημένη με κομψές μαύρες γραμμές και χειρόγραφη υπογραφή του Έντι Βαν Άλεν. Πρόκειται για κιθάρα της σειράς EVH Charvel Art 2004. Εκτός από την υπογραφή του καλλιτέχνη, διακρίνονται τα αρχικά του “VH 04” και πιο δίπλα αναγράφεται “San Antonio Texas / 9-28-04” αναφορά σε συναυλία του καλλιτέχνη.

Τα δύο μουσικά όργανα αναμένεται, σύμφωνα με τους διοργανωτές και το ΑΠΕ – ΜΠΕ, να πωληθούν μεταξύ 40.000 – 80.000 δολαρίων στη δημοπρασία Julien’s Auctions’ Icons & Idols: Rock and Roll στις 4 – 6 Δεκεμβρίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μπριζίτ Μπαρντό: Η στροφή προς τον ακτιβισμό, η αποστασιοποίηση από τον φεμινισμό και η Μαρίν Λε Πεν ως «σύγχρονη Ιωάννα της Λωραίνης»
Η Μπαρντό προκάλεσε αντιδράσεις λόγω των ακροδεξιών πολιτικών της απόψεων, των σχολίων της για το Ισλάμ και τη μετανάστευση, για την υποκίνηση φυλετικού μίσους αλλά και το ότι αντιτάχθηκε στο κίνημα MeToo
Μπριζίτ Μπαρντό
Το Σεντ Τροπέ αποχαιρετά τη Μπριζίτ Μπαρντό: Βοήθησε να λάμψει η πόλη μας
Το 1956, η μυρωδιά του σκανδάλου γύρω από την ταινία «Και ο Θεός Έπλασε τη Γυναίκα» του Ροζέ Βαντίμ, τότε συζύγου της Μπριζίτ Μπαρντό, τοποθέτησε την ηθοποιό και το ψαροχώρι στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων
Το σπίτι της στο Σέντ Τροπέ
Εμάνουελ Μακρόν για Μπριζίτ Μπαρντό: «Το σύμβολο της Γαλλίας που ενσάρκωσε μια ζωή ελευθερίας»
«Ήταν ένα απόλυτο αστέρι του γαλλικού και διεθνούς κινηματογράφου, μια μορφή γυναικείας φύσης στη φαντασία του έθνους, μια ελεύθερη και αφοσιωμένη φωνή», έγραψε επίσης ο Γάλλος πρόεδρος
Ο Εμάνουελ Μακρόν