Τρίτη, 21 Μαΐ
28oC Αθήνα

Με εντολή… Τραμπ! Διώχνει τον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας το Κουβέιτ

Τραμπ Κιμ Γιονγκ Ουν Βόρεια Κορέα

Διορία ενός μήνα έδωσε το Κουβέιτ στον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας προκειμένου να φύγει από το εμιράτο. Να είναι σύμπτωση πως όλα γίνονται μετά από τηλεφώνημα με τον Ντόναλντ Τραμπ;

Δέκα μέρες αφού ο εμίρης του Κουβέιτ συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοινώθηκαν τα… “μέτρα” κατά της Βόρειας Κορέας από το εμιράτο!

Το Κουβέιτ ανακοίνωσε την Κυριακή (17.09.2017) ότι έδωσε ένα μήνα διορία στον πρεσβευτή της Βόρειας Κορέας να εγκαταλείψει τη χώρα.

Παράλληλα, ανακοινώθηκε ότι εκτός από τη μείωση του διπλωματικού προσωπικού, θα σταματήσει να παρέχει και βίζες στους Βορειοκορεάτες πολίτες.

Βόρεια Κορέα… γιοκ για το Κουβέιτ

Η διπλωματική αποστολή της Βόρειας Κορέας στο εμιράτο θα περιοριστεί σε έναν επιτετραμένο και τρεις διπλωμάτες, ανέφερε ένας υψηλόβαθμος Κουβεϊτιανός διπλωμάτης στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Επίσης, δεν θα εκδίδονται πλέον βίζες για τους Βορειοκορέατες εργαζόμενους.

Σήμερα στο Κουβέιτ ζουν και εργάζονται 2.000-2.500 Βορειοκορεάτες. Όλοι τους θα πρέπει να φύγουν μόλις ολοκληρωθούν τα έργα στα οποία απασχολούνται.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές ασιατικών χωρών, η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία πιέζουν εδώ και αρκετές εβδομάδες τις χώρες του Κόλπου να σταματήσουν να απασχολούν Βορειοκορεάτες, με το επιχείρημα ότι από τα έσοδα από την εργασία αυτών των ανθρώπων επωφελείται το καθεστώς της Πιονγκγιάνγκ.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις