Κόσμος

Επίθεση στην Goldman Sachs από τον βρετανό πρωθυπουργό

Επίθεση εναντίον της αμερικανικής τράπεζας Goldman Sachs, για την οποία υπάρχουν υποψίες για απάτη, εξαπέλυσε

σήμερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Γκόρντον Μπράουν, τονίζοντας ότι αν καταδικαστεί θα πρέπει να αποζημιώσει τις τράπεζες και τους βρετανούς φορολογούμενους.

  “Δεν πρέπει ποτέ ξανά να δούμε το είδος των σκανδάλων που έχουμε δει αυτή την εβδομάδα στην Goldman Sachs”, δήλωσε ο βρετανός πρωθυπουργός.

“Το τελευταίο σκάνδαλο στην Goldman Sachs μας θυμίζει σε ποιο σημείο έχουμε ακόμα να συμφωνήσουμε σχετικά με τους κανόνες για τις διεθνείς τράπεζες”, πρόσθεσε ο ηγέτης των Εργατικών. 

“Αν αποδειχθεί ότι αυτό που συνέβη με την Goldman Sachs, ή με οποιαδήποτε άλλη τράπεζα, ήταν κακό, τότε εκατοντάδες εκατομμύρια δολάρια αποζημιώσεων θα πρέπει να καταβληθούν στις βρετανικές τράπεζες, καθώς και στους βρετανούς φορολογούμενους, που είναι οι κυριότεροι μέτοχοι πολλών εξ αυτών”, σημείωσε ο Γκόρντον Μπράουν.

 Η αμερικανική Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) μήνυσε την Goldman Sachs και έναν υπάλληλο της, τον Φαμπρίς Τουρέ, για εξαπάτηση των επενδυτών της.

Την Τρίτη, οι βρετανικές αρχές εποπτείας (FSA) με τη σειρά τους ξεκίνησαν έρευνα σχετικά με την Goldman Sachs, η οποία χαρακτηρίζει τη δίωξη της από την SEC “εντελώς αβάσιμη”. 

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σενάρια πολέμου για 1.000 τραυματίες στρατιώτες την ημέρα στη Γερμανία – Δεν είναι προετοιμασμένα τα  νοσοκομεία
Πρόσφατη έρευνα της εκπομπής Panorama του NDR αποκαλύπτει ότι πολλά γερμανικά νοσοκομεία δεν είναι ακόμη επαρκώς προετοιμασμένα για το υποθετικό σενάριο πολέμου, κάτι που μέχρι πρότινος θεωρούνταν «αδιανόητο»
Άσκηση με γερμανικό νοσοκομείο
Τζίμι Κίμελ: Επιστροφή με δάκρυα στην τηλεόραση – «Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνηση Τραμπ να ελέγχει τι θα λέμε»
«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε στην κυβέρνησή μας να ελέγχει τι μπορούμε και τι δεν μπορούμε να λέμε στην τηλεόραση» είπε μεταξύ άλλων ο Τζίμι Κίμελ
Ο Τζίμι Κίμελ
Επιστολή Αμερικανικού Ελληνικού Ινστιτούτου σε Τραμπ: Μην πουλήσετε μαχητικά F-16 και F-35 στην Τουρκία
Η επιστολή αναφέρει ότι οι τουρκικές διεκδικήσεις υπό το δόγμα της «γαλάζιας πατρίδας» κλιμακώνουν την ένταση και καθυστερούν ενεργειακά έργα στα οποία συμμετέχουν αμερικανικές εταιρείες
Μαχητικό αεροσκάφος F15 1