Κόσμος

Επτά τζιχαντιστές σχεδίαζαν επιθέσεις σε Μόσχα και Αγία Πετρούπολη

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας δήλωσε σήμερα πως συνέλαβε επτά μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην πόλη Γεκατερίνμπουργκ των Ουραλίων οι οποίοι, όπως είπε, σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις στη Μόσχα, στην Αγία Πετρούπολη και στην περιοχή Σβερντιόφσκ.

Στην ομάδα των συλληφθέντων περιλαμβάνονται Ρώσοι υπήκοοι και πολίτες χωρών της Κεντρικής Ασίας, σύμφωνα με ανακοίνωση της η FSB, η οποία ανέφερε πως απήγγειλε κατηγορίες σε βάρος της ομάδας για τρομοκρατία και παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών.
Η FSB ανέφερε πως ανακάλυψε ένα εργαστήριο κατασκευής βομβών στη διάρκεια ερευνών στα σπίτια υπόπτων και βρήκε πυροκροτητές, όπλα, χειροβομβίδες και εξτρεμιστικό έντυπο υλικό.
“Αποδείχθηκε πως μετά τις τρομοκρατικές ενέργειες, οι συλληφθέντες σχεδίαζαν να φύγουν για τη Συρία προκειμένου να συμμετάσχουν σε στρατιωτική δράση στις γραμμές του Ισλαμικού Κράτους”, ανέφερε η FSB.
Επικεφαλής της ομάδας αυτής ήταν ένας μαχητής του Ισλαμικού Κράτους ο οποίος είχε φθάσει από την Τουρκία, ανέφερε η FSB, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νετανιάχου: «Η δολοφονία των ηγετών της Χαμάς στο Κατάρ θα άνοιγε τον δρόμο για την απελευθέρωση των ομήρων» – Έκρηξη οργής από τους συγγενείς των θυμάτων
«Οι ηγέτες των τρομοκρατών της Χαμάς που ζουν στο Κατάρ δεν ενδιαφέρονται για τους κατοίκους της Γάζας», πρόσθεσε
Ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Συναγερμός στην Πολωνία μετά από απειλή drone – Απογειώθηκαν μαχητικά και έκλεισε το αεροδρόμιο του Λούμπλιν
Σειρήνες, κλειστό αεροδρόμιο και ανάπτυξη μαχητικών: οι πολωνικές αρχές τέθηκαν σε κατάσταση συναγερμού το απόγευμα του Σαββάτου στην ανατολική χώρα, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία
Πολωνικό μαχητικό αεροσκάφος τύπου F-16 6
Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτελεί ανθρώπους στη Βόρεια Κορέα επειδή παρακολουθούν ξένες ταινίες
Έκθεση-κόλαφος των Ηνωμένων Εθνών αποκαλύπτει αύξηση των εκτελέσεων στη Βόρεια Κορέα, ακόμη και για απλή παρακολούθηση ή διαμοιρασμό ξένων ταινιών και σειρών, σύμφωνα με το BBC
Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν 7