Κόσμος

Έρευνα: Η κλιματική αλλαγή ευνοεί την… εγκληματικότητα!

Η κλιματική αλλαγή θα κάνει πιο σύντομους και πιο ζεστούς τους χειμώνες και αυτό, με τη σειρά του, θα ευνοήσει την αύξηση της εγκληματικότητας, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική επιστημονική μελέτη. Η επιδείνωση της εγκληματικότητας θα είναι πιο αισθητή σε εκείνες τις περιοχές που, ενώ παραδοσιακά έχουν πιο κρύους χειμώνες, η κλιματική αλλαγή θα τους κάνει πιο ήπιους.

Οι ερευνητές του Τμήματος Επιστημών της Ατμόσφαιρας και του Ωκεανού του Πανεπιστημίου του Κολοράντο, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «GeoHealth» της Αμερικανικής Γεωφυσικής Ένωσης, αναφέρουν ότι ήδη οι ήπιοι χειμώνες συνοδεύονται από μεγαλύτερη εγκληματικότητα και στο μέλλον αυτό θα είναι ακόμη πιο αισθητό.

Η νέα μελέτη -που ανέλυσε σε βάθος δεκαετιών (1976-2016) στοιχεία για περίπου 16.000 αμερικανικές πόλεις, συσχετίζοντας τις μεταβολές της θερμοκρασίας με τους δείκτες εγκληματικότητας- δείχνει ότι μέσα στο έτος η πιο έντονη συσχέτιση αφορά το χειμώνα: όταν το θερμόμετρο ανεβαίνει τους χειμερινούς μήνες, ανεβαίνει και η εγκληματικότητα, είτε πρόκειται για βίαιες επιθέσεις κατά ανθρώπων είτε για εγκλήματα κατά ιδιοκτησίας.

Η εξήγηση είναι απλή: όταν δεν ξεπαγιάζει κανείς το χειμώνα, έχει περισσότερη όρεξη να βγει από το σπίτι του, οπότε κυκλοφορούν περισσότεροι κλέφτες ή βιαστές στους δρόμους και, επιπλέον, τα υποψήφια θύματα είναι περισσότερα.

Προηγούμενες μελέτες έχουν συσχετίσει τις υψηλότερες θερμοκρασίες με μια πιο επιθετική συμπεριφορά των ανθρώπων. Όμως, σύμφωνα με τη νέα μελέτη, οι υψηλότερες θερμοκρασίες του καλοκαιριού – οι οποίες μελλοντικά θα γίνουν ακόμη θερμότερες λόγω της κλιματικής αλλαγής- δεν φαίνεται να ευνοούν την αύξηση της εγκληματικότητας (προφανώς άμα σκάει τζίτζικας, σκάνε και οι κλέφτες, οπότε κάθονται κάτω από το αιρ-κοντίσιον…).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: «Καμία παραχώρηση εδαφών στη Ρωσία» λένε ουκρανοί στρατιώτες – Αμφιβολίες για άμεση εκεχειρία
Στρατιώτες στην περιφέρεια του Χαρκόβου δηλώνουν έτοιμοι να συνεχίσουν τον πόλεμο, απορρίπτοντας κάθε ιδέα παραχώρησης εδαφών, ενόψει της συνάντησης Τραμπ – Πούτιν
Μέλη της 65ης Ξεχωριστής Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας των Ουκρανικών Ένοπλων Δυνάμεων στην Ουκρανία
Ουγγαρία: Ο Βίκτορ Όρμπαν υποστηρίζει ότι η Ρωσία έχει ήδη κερδίσει τον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας εκτίμησε ότι η Ουκρανία έχει χάσει τη σύγκρουση και ότι η Ρωσία έχει αναδειχθεί νικήτρια, παραμονή της συνάντησης μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Βλαντίμιρ Πούτιν
Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν 1
Η NASA θέλει να εγκαταστήσει πυρηνικό αντιδραστήρα στη Σελήνη – Ποιες θα είναι οι συνέπειες για το διαστημικό δίκαιο
Η αμερικανική διαστημική υπηρεσία θέλει να επιταχύνει την κατασκευή πυρηνικού αντιδραστήρα στη Σελήνη πριν από την Κίνα και τη Ρωσία, εγείροντας σημαντικά γεωπολιτικά και νομικά ζητήματα, σύμφωνα με άρθρο της Washington Post
Το λογότυπο της NASA στο Κέντρο Διαστημικών Πτήσεων Κένεντι στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στο Ακρωτήριο Κανάβεραλ