Κόσμος

Ερντογάν – Αναστασιάδης στην Πράγα: Ο διάλογος για το Κυπριακό και η απάντηση του Τούρκου προέδρου

Μία σύντομη συνάντηση είχαν ο πρόεδρος της Κύπρου, Νίκος Αναστασιάδης, με τον Τούρκο ομόλογο του, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο περιθώριο της άτυπης συνόδου 44 ηγετών κρατών της Ευρώπης στην Πράγα.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, που επικαλείται ο ALPHA Κύπρου, ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ότι “θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με το ζήτημα του κυπριακού προβλήματος”, δηλώνοντας την ετοιμότητα της ελληνοκυπριακής πλευράς να επιστρέψει το συντομότερο δυνατό στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Η ίδια πηγή ότι ο Τούρκος πρόεδρος απάντησε στον Νίκο Αναστασιάδη, ότι, “ναι, θα πρέπει να δούμε τι κάνουμε με το κυπριακό”, προσθέτοντας, όμως ότι, “δεν είναι η κατάλληλη ώρα”.

Αναστασιάδης: Να τελειώνουν τα δύο μέτρα και δύο σταθμά για την Τουρκία

Σε παρέμβαση του στις εργασίες της Συνάντησης της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας στην Πράγα, ο Νίκος Αναστασιάδης αναφέρθηκε στο Κυπριακό και τις συνεχιζόμενες απειλές της Τουρκίας κατά της Κύπρου.

Σε δηλώσεις του στα ΜΜΕ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, αναφερόμενος στη συμμετοχή του Προέδρου Αναστασιάδη είπε πως “ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συζήτηση στρογγυλής τραπέζης στην οποία συμμετείχε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, με θέμα ‘Ειρήνη και Ασφάλεια’.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επανέλαβε την υποστήριξη της Κύπρου όσον αφορά τη δημιουργία της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας καθώς όλες οι χώρες μαζί, της ευρωπαϊκής ηπείρου, μπορούν να συμβάλουν στη διατήρηση της σταθερότητας, της ασφάλειας και της ειρήνης.

Όσον αφορά στις τοποθετήσεις του Προέδρου, θα πρέπει να πούμε ότι αναφέρθηκε τεκμηριωμένα στις ομοιότητες μεταξύ του τι συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή και των όσων συνέβησαν και συνεχίζουν να συμβαίνουν στην Κύπρο μετά από την τουρκική εισβολή το 1974.

Ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας τόνισε τη μεγάλη σημασία ο διεθνής παράγοντας να αντιδράσει στη συνεχώς αυξανόμενη τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα τόσο εναντίον της Κύπρου όσο και εναντίον της Ελλάδας. Δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί αυτή η συμπεριφορά της Τουρκίας εφαρμόζοντας δύο μέτρα και δύο σταθμά.

Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε πόσο μεγάλη σημασία έχει ο διεθνής παράγοντας να κινητοποιηθεί, έτσι ώστε να αποτρέψουμε αυτή την επιθετική συμπεριφορά”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το «plan B» της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν η κυβέρνηση Τραμπ κάνει πίσω στον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία
«Υπάρχει σχέδιο Β, αλλά πρέπει να εργαστούμε για το σχέδιο Α. Γιατί διαφορετικά, εάν επικεντρωθούμε στο σχέδιο Β, (αναπόφευκτα) αυτό θα συμβεί», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάγια Κάλας
Η Κάγια Κάλας
Έντεκα τραυματίες, 3 σε κρίσιμη κατάσταση, από αυτοκίνητο που έπεσε σε πλήθος στην Κοπεγχάγη
«Το αυτοκίνητο χτύπησε έναν ποδηλάτη και ανέβηκε στο πεζοδρόμιο κοντά σε ένα καφέ όπου υπάρχει εξωτερικός χώρος σαν βεράντα, όπου έριξε κάτω και άλλους ανθρώπους», διευκρίνισε η αστυνομία
Αστυνομικοί και διασώστες επιχειρούν στο Sortedam Dossering, όπου ένα αυτοκίνητο έπεσε πάνω στο πλήθος, Κοπεγχάγη, Δανία
Το μήνυμα του βασιλιά Καρόλου στους καρκινοπαθείς: «Κάθε διάγνωση είναι τρομακτική»
Ο βασιλιάς Κάρολος αναφέρθηκε στην εμπειρία του με τον καρκίνο, λέγοντας ότι «η διάγνωση καρκίνου δεν χρειάζεται ποτέ να σημαίνει ότι θα αντιμετωπίσουμε το μέλλον χωρίς ελπίδα και υποστήριξη»
Ο βασιλιάς Κάρολος
Πανικός στο Ισραήλ: Συγκλονιστικά πλάνα από τις φωτιές στην Ιερουσαλήμ - Στους 23 οι τραυματίες
Οι φλόγες κατακαίνε δασωμένες εκτάσεις κοντά στον δρόμο που συνδέει το Λατρούν με τη Μπετ Σεμές. Πολλοί οδηγοί εγκατέλειψαν τα οχήματά τους στη μέση του δρόμου και διέφυγαν με τα πόδια
Ισραηλινό προσωπικό ασφαλείας και διάσωσης εργάζεται κοντά στο Latrun στο κεντρικό Ισραήλ, καθώς ξέσπασαν πυρκαγιές λόγω της υπερβολικής ζέστης 1