Κόσμος

Ερντογάν για τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων 2024: Θα τηλεφωνήσω στον Πάπα για τις ανήθικες σκηνές στο Παρίσι

Έξαλλος για τα όσα είδαμε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο πρόεδρος της Τουρκίας έκανε λόγο για «διαστροφή που διαφθείρει την ανθρώπινη φύση και την οικογένεια».

Παράλληλα, στις δηλώσεις του για τις επίμαχες σκηνές που εκτυλίχθηκαν στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν διαβλέπει «κίνδυνο για την ασφάλεια και την επιβίωση των γενεών».

Μάλιστα, ο Τούρκος πρόεδρος γνωστοποίησε την πρόθεσή του να επικοινωνήσει με την πρώτη ευκαιρία με τον Πάπα Φραγκίσκο: «Θα μοιραστώ την ανηθικότητα που διαπράττεται εναντίον του χριστιανικού κόσμου και όλων των χριστιανών».

«Οι Ολυμπιακοί Αγώνες έχουν χρησιμοποιηθεί ως εργαλείο διαστροφής που διαφθείρει την ανθρώπινη φύση, διαφθείρει την οικογένεια και θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια και την επιβίωση των γενεών», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Η ανηθικότητα που επιδείχθηκε στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού 2024 αποκάλυψε για άλλη μία φορά το εύρος της απειλής που αντιμετωπίζουμε».

«Η επαίσχυντη σκηνή στο Παρίσι προσέβαλε όχι μόνο την καθολική κοινότητα και τον χριστιανικό κόσμο, αλλά και εμάς όσο και αυτούς», υποστήριξε, συμπληρώνοντας ότι «μειώνει τον άνθρωπο σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό των ζώων».

Ο Τούρκος πρόεδρος έκανε αυτές τις δηλώσεις μετά τη συνάντησή του με τον ομόλογό του της Ινδονησίας, Prabowo Subianto στην Άγκυρα την Τρίτη 30 Ιουλίου.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν οι διμερείς σχέσεις Τουρκίας και Ινδονησίας, οι επιθέσεις του Ισραήλ στη Γάζα και περιφερειακά και παγκόσμια ζητήματα.

«Αυτή η γενοκτονία, η αγριότητα και η βαρβαρότητα πρέπει να σταματήσουν αμέσως με τη συμμαχία της ανθρωπότητας πριν να είναι πολύ αργά», είπε ο Ερντογάν για τον πόλεμο στη Γάζα, εξαπολύοντας για άλλη μία φορά πυρά κατά του Ισραήλ.

«Η μόνη χώρα στην περιοχή μας που επιδιώκει την ασφάλειά της μέσω επιθετικότητας, σφαγής και κατάληψης γης είναι το Ισραήλ, η χώρα που λειτουργεί σαν τρομοκρατική οργάνωση», υποστήριξε και πρόσθεσε:

«Οι ισλαμικές χώρες πρέπει να ενισχύσουν περαιτέρω τις προσπάθειές τους για να τερματίσουν την ισραηλινή καταπίεση στα παλαιστινιακά εδάφη το συντομότερο δυνατό και να παράσχουν επείγουσα ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα».

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μαρίν Λε Πεν: Το καλοκαίρι του 2026 θα ανακοινωθεί η απόφαση του εφετείου για την καταδίκη της ηγέτιδας της γαλλικής ακροδεξιάς
Η απόφαση για την κατηγορία της κατάχρησης δημόσιου χρήματος από τη Μαρίν Λε Πεν αναμένεται πολλούς μήνες πριν από τις γαλλικές προεδρικές εκλογές του 2027
Η Γαλλίδα ακροδεξιά ηγέτης, Μαρίν Λε Πεν εγκαταλείπει τα κεντρικά γραφεία του κόμματος του «Εθνικού Συναγερμού» την ημέρα της ετυμηγορίας της δίκης της
Forbes: Ο Ντόναλντ Τραμπ υπερδιπλασίασε την περιουσία του στα 5,1 δισ. δολάρια – Πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη ο Έλον Μασκ με 342 δισεκατομμύρια
Ο Έλον Μασκ είναι και πάλι ο πλουσιότερος άνθρωπος στη Γη, έχοντας ξεπεράσει τον Γάλλο «τιτάνα» ειδών πολυτελείας, Μπερνάρ Αρνό
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον διευθύνοντα σύμβουλο της Tesla, Έλον Μασκ, στον Λευκό Οίκο στις 11 Μαρτίου 2025