Κόσμος

Ερντογάν: Η Τουρκία θα φιλοξενήσει τη συνάντηση Ζελένσκι – Πούτιν για την ειρήνη στην Ουκρανία «όταν είναι έτοιμοι»

Ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε στον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην Άγκυρα ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να φιλοξενήσει αυτόν και τον Βλαντίμιρ Πούτιν για ειρηνευτικές συνομιλίες «όταν είναι έτοιμοι», ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι στην τουρκική πρωτεύουσα και ένας υψηλόβαθμος Ουκρανός αξιωματούχος δήλωσε ότι η συνάντηση διήρκεσε τρεις με τέσσερις ώρες, χαρακτηρίζοντας την «καλή».

Ο Πούτιν έστειλε στην Τουρκία ομάδα χαμηλόβαθμων αξιωματούχων αποτελούμενη από συμβούλους και υφυπουργούς αποφεύγοντας να εμφανιστεί αυτοπροσώπως και να συναντήσει τον Ζελένσκι.

Σε ανακοίνωσή της, η προεδρία ανέφερε ότι ο Ερντογάν τόνισε την ανάγκη να διατηρηθούν ανοιχτοί οι δίαυλοι διαλόγου μεταξύ των πλευρών δεδομένης της «ιστορικής ευκαιρίας» για την έναρξη ειρηνευτικών συνομιλιών, και ότι θα πρέπει να συναντηθούν επί μιας στοιχειώδους κοινής βάσης.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ουκρανία: Το μυστικό σχέδιο Ντόναλντ Τραμπ και Βλαντιμίρ Πούτιν που αιφνιδίασε τους Ευρωπαίους
Το μυστικό «ειρηνευτικό σχέδιο» ΗΠΑ – Ρωσίας, που επιβάλλει μεγάλες παραχωρήσεις στην Ουκρανία, αποκαλύπτει τη στρατηγική Τραμπ και αιφνιδιάζει τους Ευρωπαίους, γράφει η Libération
Ο Βλαντιμίρ Πούτιν και ο Ντόναλντ Τραμπ
Αυτό είναι το σχέδιο Τραμπ για την λήξη του πολέμου στην Ουκρανία – Τι κερδίζουν και τι χάνουν Κίεβο και Μόσχα
Το σχέδιο περιλαμβάνει εδαφικά και στρατιωτικά ζητήματα καθώς και οικονομικά μέτρα που έχουν στόχο την ανασυγκρότηση της Ουκρανίας και στην αποκατάσταση της Ρωσίας σε διεθνές επίπεδο
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ 15