Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Ερωτική απογοήτευση το κίνητρο για την τραγωδία στις Άλπεις; Φήμες πως ο Andreas Lubitz είχε χωρίσει πριν παρασύρει στο θάνατο 149 ανθρώπους

Ερωτική απογοήτευση το κίνητρο για την τραγωδία στις Άλπεις; Φήμες πως ο Andreas Lubitz είχε χωρίσει πριν παρασύρει στο θάνατο 149 ανθρώπους

– Νέες φωτογραφίες του 28χρονου Γερμανού πιλότου στη δημοσιότητα
– Έριξε εσκεμμένα το Airbus A320 της Germanwings στις γαλλικές Άλπεις
– Τεράστια τα ερωτήματα πως πήρε άδεια για να πιλοτάρει αφού είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του
– Φύλλο και φτερό έκανε η αστυνομία το σπίτι του Andras Lubitz, το έψαχναν επί τέσσερις ώρες
– Βρέθηκε σημαντικό στοιχείο αλλά δεν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας

Πως μπορεί ένας άνθρωπος να παρασύρει στο θάνατο τότες ψυχές; Τόσους αγνώστους; Ο Αντρέας Λούμπιτς, ο 28χρονος πιλότος από το Μοντεμπάουρ της Ρηνανίας είναι το πρόσωπο των ημερών, ο συγκυβερνήτης του Airbus A320 της Germanwings που πήρε την απόφαση να ρίξει το αεροπλάνο στις γαλλικές Άλπεις και να σκοτώσει 149 ανθρώπους.

Γιατί; Κανείς δεν ξέρει. Αυτό είναι το ερώτημα που βασανίζει τους πάντες και στο οποίο όλοι προσπαθούν να δώσουν απάντηση.

Η αποκάλυψη πως ο 28χρονος πιλότος είχε διακόψει για μεγάλο χρονικό διάστημα την εκπαίδευσή του και η πληροφορία, από συμμαθήτριά του, πως κάποτε της είχε αποκαλύψει ότι έπασχε από κατάθλιψη και ήταν πολύ κουρασμένος, έρχεται να περιπλέξουν τα πράγματα. Η Lufthansa, μητρική της Germanwings, παραδέχτηκε ότι οι πιλότοι της δεν υποβάλλονται σε ψυχολογικά τεστ από τη στιγμή που θα προσληφθούν!

Πέρα απ’ όλα αυτά, υπάρχουν και νέες θεωρίες. Μια από αυτές δημοσιεύεται στη Daily Mail και υποστηρίζει ότι ο Lubitz είχε χωρίσει πρόσφατα και δεν μπόρεσε να αντέξει τον χωρισμό! Η νέα θεωρία έρχεται μετά από τέσσερις ώρες ερευνών στο διαμέρισμα του 28χρονου πιλότου στο Ντίσελντορφ, ένα σπίτι το οποίο λέγεται πως μοιραζόταν με τη φίλη του.

Οι αστυνομικοί που έκαναν τις έρευνες έφυγαν από το διαμέρισμα με κομπιούτερ, λάπτοπ και σακκούλες με φακέλους. Όλα τα ευρύματα τα μετέφεραν στα εργαστήρια για να εξεταστούν.

Έρευνες έγιναν και στο πατρικό του σπίτι στο Μοντεμπάουρ, μια μικρή πόλη βόρεια της Φρανκφούρτης, όπου έμενε συχνά και ο Λούμπιτς μαζί με τους γονείς του. Λέγεται πως ο 28χρονος μοίραζε το χρόνο του ανάμεσα στα δυο σπίτια.

“Θέλαμε να ψάχνουμε μήπως βρούμε κάτι που να εξηγεί ό,τι έγινε. Βρήκαμε κάτι που θα το στείλουμε για να το εξετάσουν. Δεν μπορούμε να πουμε τι είναι αλλά μπορεί να είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για το τι συνέβη πραγματικά. Ελπίζουμε να μας δώσει κάποιες εξηγήσεις”, είπε εκπρόσωπος της αστυνομίας.

Τα διεθνή ΜΜΕ μιλούν για μια σημαντική ανακάλυψη στο σπίτι του Lubitz αλλά δεν αποκαλύπτεται περί τίνος πρόκειται. Αυτό που λένε, όμως, είναι πως δεν πρόκειται για σημείωμα αυτοκτονίας.

Ένα δεύτερο ερώτημα που παραμένει είναι αν ο Λούμπιτς, ένας άνθρωπος που όσοι τον ήξεραν τον περιγράφουν ως φιλικό, ήσυχο και αθλητικό, αυτοκτόνησε και παρέσυρε μαζί του στο θάνατο 149 ψυχές ή αν βρισκόταν σε αποστολή αυτοκτονίας. Γιατί το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης παραμένει ανοιχτό όπως και αυτό της αυτοκτονίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε