Κόσμος

Ερυθρά Θάλασσα: Οι Χούθι υποστηρίζουν πως έπληξαν αμερικανικό αντιτορπιλικό και εμπορικό πλοίο που πήγαινε στο Ισραήλ

Οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης, που στηρίζονται από το Ιράν, ανακοίνωσαν σήμερα ότι έβαλαν στο στόχαστρο ένα αμερικανικό πολεμικό πλοίο και ένα εμπορικό σκάφος με την ονομασία Destiny στην Ερυθρά Θάλασσα, στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων επιθέσεών τους σε ένδειξη αλληλεγγύης – κατά δήλωσή τους – προς τους Παλαιστίνιους στη Γάζα.

Ο στρατιωτικός εκπρόσωπος των Χούθι, Γιαχία Σαρέα, είπε ότι χτυπήθηκε στην Ερυθρά Θάλασσα με πυραύλους το αμερικανικό αντιτορπιλικό Maysun.

Το πλοίο Destiny μπήκε στο στόχαστρο επειδή κατευθυνόταν προς το λιμάνι Εϊλάτ του Ισραήλ στις 20 Απριλίου, πρόσθεσε.

Ο Σαρέα δεν διευκρίνισε πότε έγιναν αυτές οι επιθέσεις και το πρακτορείο Reuters δεν ήταν σε θέση να επιβεβαιώσει από άλλες πηγές τον ισχυρισμό των Χούθι ότι χτυπήθηκαν τα δύο πλοία.

Οι επιθέσεις των Χούθι έχουν διαταράξει τις διεθνείς θαλάσσιες μεταφορές, αναγκάζοντας πολλά πλοία να ακολουθούν τον μακρύτερο και ακριβότερο δρόμο γύρο από τη νότια Αφρική.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία εξαπολύουν πλήγματα σε θέσεις των Χούθι, σε απάντηση για τις επιθέσεις αυτές.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ολοκληρώθηκε η κρίσιμη συνάντηση Τραμπ – Ζελένσκι στη Φλόριντα – «Θα έχουμε συμφωνία και θα είναι ισχυρή» είπε μπαίνοντας ο Αμερικανός πρόεδρος
«Είχαμε τις διαφορές μας αλλά έχουμε προχωρήσει στις διαπραγματεύσεις, με τη βοήθεια του προέδρου θα προχωρήσουμε στην συμφωνία», είπε μπαίνοντας, ο Ουκρανός πρόεδρος
Βολοντίμιρ Ζελένσκι και Ντόναλντ Τραμπ