Κόσμος

Ευρωεκλογές 2024: Πρώτο το κόμμα της Μαρίν Λε Πεν στις δημοσκοπήσεις στη Γαλλία

Πρώτο είναι το ακροδεξιό κόμμα «Εθνική Συσπείρωση» της Μαρίν Λε Πεν στις δημοσκοπήσεις που γίνονται στη Γαλλία ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, εκεί όπου το κόμμα θα κατέβει με επικεφαλής τον 29χρονο πρόεδρό του Ζορντάν Μπαρντελά.

Το ακροδεξιό κόμμα της Μαρίν Λε Πεν συγκεντρώνει ποσοστό 27% στην πρόθεση ψήφου στη Γαλλία ενόψει των ευρωεκλογών, στη δημοσκόπηση της εταιρίας OpinionWay η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό της γαλλικής εφημερίδας ‘’Les Echos” και το Radio Classique.

Στη 2η θέση, με ποσοστό 20%, εμφανίζεται να καταλαμβάνει η προσκείμενη στον πρόεδρο Μακρόν συμπαράταξη κομμάτων, η οποία δεν έχει ακόμα ανακοινώσει το πρόσωπο που θα τεθεί επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της.

Στην Αριστερά, προηγείται η λίστα του Σοσιαλιστικού κόμματος με επικεφαλής τον Ραφαέλ Γκλιουξμάν με 10% των προθέσεων ψήφου, ενώ ακολουθούν η λίστα του κόμματος «Ανυπότακτη Γαλλία», του Ζαν Λυκ Μελανσόν, με 8% και οι Πράσινοι με 6%.

Οι κεντροδεξιοί Ρεπουμπλικάνοι και το επίσης ακροδεξιό κίνημα του Ερίκ Ζεμούρ βρίσκονται δίπλα – δίπλα, με ποσοστά της τάξης του 8%.

marine le pen gallia r

Η Μαρίν Λε Πεν και ο Ζορντάν Μπαρντελά / Reuters

Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το μείζον ζήτημα που απασχολεί τους Γάλλους είναι η ακρίβεια και η μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ενώ το αγροτικό ζήτημα ενδέχεται να έρθει ορμητικά στο προσκήνιο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου που δεν έχει ακόμη αρχίσει.

Τέλος υπογραμμίζεται, ότι σύμφωνα με το OpinionWay, μόνο το 51% των ερωτηθέντων δήλωσε, ότι «ενδιαφέρεται» για την προεκλογική εκστρατεία, σε σύγκριση με το 59% την ίδια περίοδο του 2019.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ξέφυγε η Ζαχάροβα: Κατηγορεί Μακρόν, Σολτς και Μερτς για χρήση ναρκωτικών – «Εξαρτημένοι, ακατάλληλοι να κυβερνήσουν»
«Πήραν μία ανάσα ανακούφισης, τόσο μεγάλη που ξέχασαν να τακτοποιήσουν τα σύνεργά τους», γράφει σε ανάρτησή της η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών
Ο καγκελάριος της Γερμανίας Φρίντριχ Μερτς, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν κάθονται μαζί στο βαγόνι του ειδικού τρένου για το Κίεβο 5
Ουσιαστική πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις Κίνας και ΗΠΑ στην Ελβετία «βλέπει» ο Αμερικανός Υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ
Ο Σκοτ Μπέσεντ είπε επίσης ότι ενημέρωσε τον Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για την πρόοδο των συνομιλιών με την Κίνα για το εμπόριο Πεκίνου - Ουάσινγκτον
Ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Scott Bessent 1
Η Βρετανία περιορίζει τις βίζες εργασίας μόνο σε πτυχιούχους – Πιέσεις σε Στάρμερ από την άνοδο του ξενοφοβικού Φάρατζ
Οι Βρετανοί εργοδότες εκφράζουν ανησυχίες για τα σχέδια αυστηροποίησης των κανόνων για τους αλλοδαπούς εργαζομένους, λέγοντας ότι είναι απαραίτητοι για την κάλυψη των κενών στην αγορά εργασίας
Πλατεία του Κοινοβουλίου στο Λονδίνο, με φόντο τον Πύργο της Ελισάβετ, όπου στεγάζεται η καμπάνα του Μπιγκ Μπεν