Κόσμος

Ευσεβείς… προσδοκίες Μπόρις Τζόνσον: “Θα μας κάνω την καλύτερη χώρα για επενδύσεις”!

Βέβαιος ότι θα κάνει τη Βρετανία την πλέον φιλο - επενδυτική και φιλο - επιχειρηματική χώρα του κόσμου εμφανίστηκε ο Μπόρις Τζόνσον, υποσχόμενος να φέρει μια "νέα εποχή ευκαιριών" μετά το Brexit.

“Στοχεύουμε να φέρουμε μια νέα εποχή ευκαιριών για ολόκληρη τη χώρα”, δεσμεύτηκε ο επικεφαλής της βρετανικής κυβέρνησης ενώπιον των Βρετανών βουλευτών, Μπόρις Τζόνσον, ενώ υπερασπιζόταν τη νέα νομοθετική ατζέντα του μετά τις επίσημες ανακοινώσεις από τη Βασίλισσα Ελισάβετ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόγραμμα της συντηρητικής κυβέρνησής του ξεδιπλώνει το “όραμα ενός ανοικτού, παγκοσμίου Ηνωμένου Βασιλείου, όπου θα ευημερεί το ελεύθερο εμπόριο”.

Τζόνσον: Θα, θα, θα…

Ο Μπόρις Τζόνσον επισήμανε πως θέλει η Βρετανία να εξελιχθεί σε μια “οικονομία υψηλών μισθών, χαμηλής φορολογίας… (που θα είναι) το καλύτερο μέρος για να επενδύσεις, το καλύτερο μέρος για να ξεκινήσεις μια επιχείρηση, το καλύτερο μέρος για να δημιουργήσεις οικογένεια και να στείλεις τα παιδιά σου στο σχολείο”.

“Και χωρίς να είμαι σοβινιστής ή ασεβής προς οποιονδήποτε άλλον στον κόσμο, από πολλές απόψεις αυτή η χώρα είναι το καλύτερο μέρος για να ζει κανείς και να βρίσκεται, το καλύτερο μέρος στη Γη”, σημείωσε απευθυνόμενους στους Βρετανούς βουλευτές, στη Βουλή των Κοινοτήτων.

[read4more]

Από την πλευρά του, ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν διαφώνησε με την αισιοδοξία Τζόνσον για τη μετά το Brexit Βρετανία, τονίζοντας πως οι ίδιοι οι αριθμοί της κυβέρνησης “καταδεικνύουν πως μια Συμφωνία Ελεύθερου Εμπορίου θα προκαλούσε ένα σχεδόν 7% πλήγμα στην οικονομία, ενώ μια ήττα χωρίς συμφωνία θα κατάφερε ένα πλήγμα 10%”.

“Αυτές μου φαίνονται ευκαιρίες χωρίς τις οποίες θα μπορούσαμε σίγουρα να ζήσουμε”, υπογράμμισε ο ηγέτης του Εργατικού Κόμματος, κατηγορώντας τους Συντηρητικούς ότι δεν κατάφεραν να διασφαλίσουν μια συμφωνία για το Brexit.

Για μία ακόμη φορά τη Δευτέρα (14.10.2019), ο Μπόρις Τζόνσον επανέλαβε ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με ή χωρίς μια συμφωνία, στις 31 Οκτωβρίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αιματοκύλισμα στην Καμπούλ: 400 νεκροί και 250 τραυματίες μετά την επίθεση του Πακιστάν
Οι πακιστανικές αρχές λένε ότι χτύπησαν με πλήγματα «ακριβείας» εναντίον «στρατιωτικών εγκαταστάσεων» και «υποδομών υποστήριξης τρομοκρατών», οι οποίοι δρουν «εναντίον πακιστανών αμάχων»
Επίθεση του Πακιστάν στην Καμπούλ
Ο Τραμπ θερίζει ό,τι έσπειρε: Η άρνηση των συμμάχων να τον στηρίξουν για τα Στενά του Ορμούζ και η διπλωματική του απομόνωση
Ο Ρεπουμπλικάνος διέταξε να αρχίσει ο πόλεμος των ΗΠΑ και του Ισραήλ εναντίον του Ιράν χωρίς να νοιαστεί να το συζητήσει με τους συμμάχους της Ουάσιγκτον και τώρα το πληρώνει....
Ντόναλντ Τραμπ 10
Το «όχι» της ΕΕ στον Τραμπ για πολεμικά πλοία στα Στενά του Ορμούζ προκαλεί τριγμούς στο ΝΑΤΟ
Ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αμφισβητήσει αρκετές φορές την «αναγκαιότητα» της Συμμαχίας και έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να αποχωρήσει από αυτή, αν η Ευρώπη δεν αυξήσει τα κονδύλια για την άμυνα
Στενά του Ορμούζ 20