Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 230 διασώθηκαν όταν ξέσπασε φωτιά σε φέρι μποτ στις Φιλιππίνες.
Η φωτιά στο φέρι μποτ ξέσπασε όταν το πλοίο βρισκόταν ανοιχτά των ακτών της επαρχίας Μπασίλαν των Φιλιππίνων χθες το βράδυ, ανακοίνωσε αξιωματικός της ακτοφυλακής του αρχιπελάγους.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Άλλοι εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν εξαιτίας της πυρκαγιάς, η οποία εκδηλώθηκε σε κλιματιζόμενες καμπίνες του πλοίου, διευκρίνισε ο επικεφαλής της ακτοφυλακής στην περιφέρεια του Μιντανάο στον ραδιοφωνικό σταθμό DZMM. Το σκάφος είχε ονομαστική χωρητικότητα 430 επιβατών.
Φωτογραφικό υλικό που δημοσιοποίησε η ακτοφυλακή των Φιλιππίνων εικονίζει το πορθμείο, το MV Lady Mary Joy 3, καθώς μέλη της το ψεκάζουν με νερό και μεταφέρουν τους επιβάτες του στην ακτή.
Η ακτοφυλακή ανακοίνωσε πως θα προσφέρει τη συμβολή της στην έρευνα για το δυστύχημα και στην εκτίμηση της ασφάλειας του πλοίου, προσθέτοντας πως εξετάζει εάν υπήρξε διαρροή καυσίμων από το φέρι.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Οι Φιλιππίνες, αρχιπέλαγος 7.600 και πλέον νησιών και νησίδων, έχει άσχημο ιστορικό όσον αφορά την ασφάλεια των θαλάσσιων μεταφορών, καθώς συχνά πλοία μεταφέρουν υπεράριθμους επιβάτες, ενώ πολλές ναυτιλιακές χρησιμοποιούν πεπαλαιωμένα σκάφη. Τα ναυτικά δυστυχήματα είναι συχνά στη χώρα.
#Basilan #Philippines🇵🇭- A fire has erupted onboard the M/V LADY MARY JOY 3 ship at the waters off #BalukBaluk Island in #HadjiMuhtamad, casualties also reported, as Philippine Coast Guard response underway pic.twitter.com/bCKAMx0wTj
— CyclistAnons🚲 (@CyclistAnons) March 30, 2023
Τον Μάιο του 2022, τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε φωτιά σε επιβατικό σκάφος με 134 επιβαίνοντες.
LOOK: The passenger boat MV Lady Mary Joy 3 caught fire off the waters of Baluk-Baluk Island, Hadji Muhtamad, Basilan on Wednesday night.
— ABS-CBN News (@ABSCBNNews) March 30, 2023
At least 12 people died including a 6-month old baby and 3 other children, authorities said.
(📸 Coast Guard Station Basilan / FB) pic.twitter.com/UnRR302np2
