Κόσμος

Φιλιππίνες: Συνεχείς οι διαπραγματεύσεις για να λήξει η ομηρία σε εμπορικό κέντρο


Μεγαλώνει η αγωνία στις Φιλιππίνες και συγκεκριμένα στην Μανίλα όπου ένοπλος εδώ και ώρες κρατά ομήρους μέσα σε εμπορικό κέντρο.

Ένας άνθρωπος τραυματίστηκε από σφαίρα και άλλοι περίπου 30 κρατούνται όμηροι από ένοπλο σε εμπορικό κέντρο στην πρωτεύουσα των Φιλιππίνων, όπου έχουν αναπτυχθεί βαριά οπλισμένοι αστυνομικοί, ενώ διαπραγματευτές της αστυνομίας προσπαθούν να τερματίσουν την κρίση χωρίς περαιτέρω αιματοχυσία.

Ο ένοπλος, πρώην φύλακας στο εμπορικό κέντρο V-Mall στη συνοικία Σαν Χουάν Σίτι, πυροβόλησε έναν άνθρωπο καθώς έμπαινε σε γραφείο των διοικητικών υπηρεσιών κι έχει πάρει περίπου τριάντα ανθρώπους ομήρους, δήλωσε ο δήμαρχος Φράνσις Σαμόρα.

«Έχει πιστόλι. Φώναζε ότι έχει επίσης χειροβομβίδα, αλλά δεν έχουμε τρόπο να το επιβεβαιώσουμε αυτό», είπε ο Σαμόρα στους δημοσιογράφους. Ο τραυματίας έχει εισαχθεί σε νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση, πρόσθεσε ο δήμαρχος της συνοικίας.

Μια ομάδα των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας (Special Weapons and Tactics, SWAT) θεάθηκε να μπαίνει στον χώρο του κέντρου, όπου λειτουργούν πάνω από 100 καταστήματα. Νωρίτερα, οι εκατοντάδες άνθρωποι που βρίσκονταν στο κατάμεστο εμπορικό κέντρο απομακρύνθηκαν και στήθηκε περίμετρος ασφαλείας.

Ο απαγωγέας απολύθηκε από την ιδιωτική εταιρεία ασφάλειας που έχει συμβόλαιο με το εμπορικό κέντρο και είχε απαιτήσει να μιλήσει με τους πρώην συναδέλφους του, τόνισε ο Σαμόρα.

«Προσπαθούσε αρχικά να ανακατέψει κι άλλους φύλακες σε κάποιου είδους πραξικόπημα εναντίον της διεύθυνσης του εμπορικού κέντρου», σύμφωνα με τον δήμαρχο Σαμόρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βίντεο ντοκουμέντο από τη μεγάλη επιχείρηση διάσωσης του 56χρονου ορειβάτη με ελικόπτερο στο Αγρίνιο
Ο 56χρονος Πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Πρέβεζας αφού απεγκλωβίστηκε από το δύσβατο σημείο, φέροντας τραύματα στο σώμα του μεταφέρθηκε με Super Puma στο νοσοκομείο του Ρίου
Αγρίνιο
Τραμπ στη Wall Street Journal: «Θα καταστρέψω τα εργοστάσια ενέργειας του Ιράν, εάν δεν ανοίξουν τα Στενά»
«Βρισκόμαστε σε πολύ ισχυρή θέση και η συγκεκριμένη χώρα θα χρειαστεί 20 χρόνια για να ανοικοδομηθεί, αν είναι τυχερή, αν εξακολουθεί να υπάρχει ως χώρα», ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ
REUTERS
Χάος στον Λίβανο: Έντεκα νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις σε Τζνα και Χαρφάτα, ανάμεσά τους και παιδιά – Πάνω από 30 τραυματίες
Το Ισραήλ σκοπεύει να θέσει υπό τον έλεγχό του μια «ζώνη ασφαλείας» σε βάθος 30 χλμ εντός του εδάφους του Λιβάνου, ενώ έχει εκδώσει εντολές εκκένωσης που καλύπτουν περίπου το 15% του λιβανέζικου εδάφους
Λίβανος
Η βασιλική οικογένεια στην λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα – Η εντυπωσιακή Κέιτ Μίντλετον και o πρίγκιπας Τζορτζ που ψήλωσε
Πρόκειται για την πρώτη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα στην οποία είναι παρούσα η Κέιτ Μίντλετον εδώ και 2 χρόνια, από τότε που διαγνώστηκε με καρκίνο - Οι απουσίες που δεν πέρασαν απαρατήρητες
Η Κέιτ Μίντλετον, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και τα παιδιά τους, Σάρλοτ, Τσορτζ και Λούι
Η Τεχεράνη υπόσχεται «τα ίδια αντίποινα» σε οποιαδήποτε αμερικανική επίθεση – Ο Τραμπ αναμένει συμφωνία με το Ιράν τις επόμενες μέρες, όχι εβδομάδες
Ο Ντόναλντ Τραμπ, συνεχίζει να απειλεί την Τεχεράνη., ενώ σε συνέντευξη στο Fox News, τόνισε ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία μέχρι την Δευτέρα, ενώ νωρίτερα σε ανάρτησή του προειδοποίησε ότι θα «εξαπολύσει την κόλαση»
Λίβανος
5